Monday, April 28, 2014

"With a confident state of mind, 50 percent of the job is done"

Viikonloppu oli heppatäyteinen. Aloitimme jo perjantaina kunnon hyppelytreenillä Gunssanin kentällä Tiinan ja Ismon kanssa ja Tiina katseli meidän perään ja piti huolta, että ratsastin kunnon tiet ja istuin alas aina välillä. Thor käyttäytyi hienosti ja aamujooga oli jotenkin avannut oman lantion kivasti. Sain todella hyviä laukkapätkiä esteiden välissä. Kenttä oli melko pehmeä, joten Thor oli lopulta ihan poikki. 

Lauantaina olimme pitkällä maastolenkillä Päivin ja Lissun kanssa. Koska sekä Lissu ja Thor ovat hieman hörheleitä sovimme, että Thor kulkisi ekana koska Lissu tekee usein äkkipysähdyksiä. Thor oli todella nätisti koko lenkin (mitä nyt pientä hyppelyä aika ajoin ja traktorin ohi piti laukata) ja olin niin ylpeä. Namit oikein lensivät taskusta Thorin suuhun a ja Thor sai paljon kehuja. Thor tuntui myös fantastiselta ratsastaa maastossa ja kuunteli hyvin istuntaa. En ole vielä kertaakaan saanut noin kuuliaista tunnetta maastoillessa, joten leijuin jossain yläilmoissa loppupäivän. 


Sunnuntaina nappasin luottoratsastaja Heidin kyytiin Inkoosta ja lähdimme tervehtimään Ecaa. Eca odotteli rauhallisena tarhassa ja oli kuin olisi tavannut vanhan tutun. Aivan ihana tyyppi. Niin herttainen, rauhallinen ja järkevä nuori hevonen. Vähän kuin iso labradorinnoutaja. Ecan ajatukset olivat selvästi ruohossa, mutta niin se vain kuitenkin jaksoi keskittyä myös meihin ratsastajiin.


Ratsastimme kentällä. Juoksutin ensin hetken, jonka jälkeen Heidi ratsasti ja sen jälkeen hyppäsin kyytiin. Ja kyllä se vain niin kuulkaas on, että kun perusasiat on tehty oikein, niin ne on tehty oikein- Juuri 5-vuotta täyttänyt Eca on aivan mainio esimerkki hevosesta, joka pyrkii eteenpäin, on kuulolla, rento ja rauhallinen. Avut menevät läpi helposti ja ratsastaminen on nautinto. Tottakai on paljon hommia ja kehittämistä, mutta perusasiat on opetettu niin hyvin. Olen todella iloinen, että juuri Eca tuli Suomeen Cinyan luokse. Uskon, että Eca tulee nauttimaan kovasti elämästä täällä. Jo nyt se Colonel Carden tauolla koko shown, kun se flirttaili tarhasta kaikkien ohikulkijoiden kanssa.

Ensi perjantaina pääsen taas nauttimaan Ecan hauskasta seurasta.Aamuisen ratsuhetken jälkeen vuorossa oli Colonel Carden klinikka. Klinikka oli mielenkiintoinen ja oli mukava seurata erityyppisten ratsukkojen työskentelyä. Nämä kolme asiaa jäivät vahvasti mieleen päivän päätteeksi:

"Ensin tulee henkinen puoli, sitten fyysinen kokoaminen. It is a partnership."

"With a confident state of mind, 50 percent of the job is done."

"In order to raise the withers you need to have more energy behind."


Maria Fraser-Baggström oli upean friisiruunan kanssa klinikalla ja näytti myös miten hyvin koulutettu hevonen parhaimmillaan maastakäsin toimii.

Myös muut ratsastajat tekivät hienoa työtä ja pidin siitä, että paikan päälle tultiin todellakin oppimaan ja kehittymään. 

Ihastuin kuitenkin kovasti Emma Tuomisen tyyliin ratsastaa (katso Carden kurssi -video). Niin eleetöntä ja kaunista. Todellista yhteistyötä hevosen kanssa. 

    

Klinikalta Heidi läksi vielä ratsastamaan ja valmentamaan Ojakkalaan ja meillä oli vuorossa Johannan tunti, jota olin tietenkin taas odottanut kuin kuuta nousevaa.

Koska olin päässyt seuraamaan taitavia ratsastajia koko päivän ja Emma Tuomisen tyyli jäi vahvasti mieleeni tuntui siltä, että skarppasin itse myös tunnilla. Joka tapauksessa Thor teki todella upeata työtä ja saimme paljon kehuja Johannalta.

  

Tunnilta on vain joitain ravipätkiä ja olisin todella halunnut laukan videolle. En vielä ikinä ole saanut Thoria laukkaamaan niin hyvin kuin sunnuntaina. Tosin oikeassa kierroksessa sain nyt keskittyä erityisen paljon omaan istuntaan. Onneksi keskiviikkona pääsen sekä Annan henkiseen valmennukseen ja samalla jäsenkorjattavaksi. Sitä kun tuntuu tämä kroppani tarvitsevan. 


Lue lisää:
Kolmas ratsastuskerta Ecalla Suomessa

No comments:

Post a Comment