Wednesday, April 2, 2014

Haaste

Jos seuraatte Hippolaa, olette kenties huomanneet haasteen, joka on esiintynyt suurimmassa osassa Hippolan blogeista.

Tehtävä: ravaa harjoitusravissa lyhyen sivun läpi ja lähde kulman jälkeen väistöön kohti ratsastusareenan keskiosaa. Uralle päästyäsi nosta laukka ja tee puoliympyrä laukassa. Siirry käyntiin ennen keskimmäistä pistettä suoralla hevosella. Siirry raviin hyvissä ajoin ennen kulmaa ja suorita tehtävä toiseen suuntaan. Toista tehtävää ja pyri mahdollisimman rentoon ja tasaiseen lopputulokseen.

Esteratsastaja Antti Jurvainen haastoi Hippolan lukijat kavalettitreeniin, joten Hippolan tiimi keksi kaikille bloggaajille myös tuon sileän treenin toteutettavaksi.

Tarkoituksena oli toteuttaa sekä Antin että Hippolan harjoitukset saman illan aikana, mutta kuten täältä käy ilmi, ilta ei mennyt ihan suunnitellusti. Ensin jahtasimme mun hevosta, sen jälkeen hämärtyi ja juuri kun oltiin saamassa parhaimmat palat videolle miekkoselle tuli työpuhelu ja kamera siirtyi Susannan kätösiin. Kaiken lisäksi toteutimme myös toisen blogiin liittyvän kuvausasian, joka vei oman aikansa illasta sekin.


Summa sumarum, koska satsaamme nyt esteuraan:), saimme kuin saimmekin Antin haasteesta pätkiä kuvattua:

Tehtävä: ravaa harjoitusravissa lyhyen sivun läpi ja lähde kulman jälkeen väistöön kohti ratsastusareenan keskiosaa. Uralle päästyäsi nosta laukka ja tee puoliympyrä laukassa. Siirry käyntiin ennen keskimmäistä pistettä suoralla hevosella. Siirry raviin hyvissä ajoin ennen kulmaa ja suorita tehtävä toiseen suuntaan. Toista tehtävää ja pyri mahdollisimman rentoon ja tasaiseen lopputulokseen. Harjoitus oli hauska, mutta en saanut Thoria oikein kunnolla kulmiin ja ei ollut ihan helppoa suoristaa hevonen heti kulman jälkeen ja tulla sujuvasti kavaletille. Thor väsyi myös kaiken juoksentelun jälkeen ja tuli hieman etupainoiseksi, mutta olosuhteisiin nähden olen ihan tyytyväinen ja tämä on ehdottomasti harjoitus, jota aion hyödyntää myös tulevaisuudessa. Aloitimme harjoituksen käynnissä ja ravissa koska hevoselle tekee hyvää nostaa jalkoja ihan selän kunnon takia kavalettien yli. Ravissa teimme aika usein voltin kavaletin jälkeen.

Hippolan keksimää sileää harjoitusta aion ehdottomasti hyödyntää ja Tiina saa teettää meille samankaltaisia tehtäviä huomenna.


Haastan seuraavat bloggaajat toteuttamaan jommankumman haasteista viikon sisällä:

Jillan blogi
Kultainen poni
Taaviterapiaa

Olisi myös hauska nähdä miten jompikumpi haasteista sujuu Espanjan auringon alla eli haastan myös Johna & Kuningasideat -blogin.

Mitä mieltä olitte tällaisesta haasteesta? Saitteko siitä itse jotain irti omaan ratsastukseen ja onko ideoita miten Hippola voisi toteuttaa näitä haasteita tulevaisuudessa?

Antti Jurvanen on suomalainen esteratsastaja, jolla on useita voittoja ja sijoituksia 120 ja 13+-tasoilta. Antti on pärjännyt hyvin nuorten ratsastajien GP-sarjassa vuosina 2006 ja 2007. Nykyään Antti keskittyy valmentamiseen. 

5 comments:

 1. Kääk! Haha! Kyllä me sulle vielä jonkulainen räpellys kuvataan. Ehkäpä viikonloppuna. :D

  ReplyDelete
 2. Oi hurjaa :D Ollaan vähän sairaslomalla täällä, mutta heti kun saadaan treenit taas käyntiin niin eiköhän yritetä! Mielenkiintoinen haaste muuten.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jee, kiva kuulla että vastaatte haasteeseen. Pikaista paranemista ja onnea haasteeseen;)

   Delete
 3. http://taaviterapiaa.blogspot.fi/2014/04/haaste-suoritettu.html

  Siinä se, tosin helpotettuna meidän tasolle. ;)

  ReplyDelete