Friday, April 4, 2014

Rehuruokailun kokkikilpailu


Nyt sinulla on mahdollisuus voittaa hevosellesi puolen vuoden Chiat!

Chia de Gracia järjestää rehuruokailun kokkikilpailun, jossa voit voittaa hevosellesi puolen vuoden Chia-siemenet. Kilpailun tuomarina toimii Olga Temonen.

Osallistumisohjeet: 
Valmista hevosellesi illallisannos. Annoksen tulee sisältää vähintään kahta puhdasta luonnontuotetta (esim. porkkana, kaura, ruusunmarja). Muuten raaka-aineiden määrää tai laatua ei ole rajoitettu.

Ota annoksesta kuva. Jaa kuva ja resepti sekä lyhyt perustelu käyttämistäsi raaka-aineista omalla Facebook-sivullasi, muissa käyttämissäsi sosiaalisen median kanavissa sekä Chia de Gracian Facebook-sivulla. Merkiste annoskuvasi #ILLALLINEN CHIA DE GRACIAN KANSSA. Lisäksi lähetä kuva, resepti ja perustelut raaka-aineista Chia de Gracialle, chiadegracia@gmail.com. Lisää mukaan yhteystietosi ja halutessasi haasta mukaan myös ystäväsi.

Kolme eniten Chia de Gracian Facebook-sivuilla tykkääjiä kerännyttä annosta pääsee finaaliin. Voittajan ratkaisee ylituomari Olga Temonen.

Kilpailuaika 5.4.-30.4.2014


Päätimme osallistua kilpailuun Ellan ja Thorin kanssa ja Ella tehtaili käyttämistämme raaka-aineista upean illallisannoksen Thorille.Thorin ruokinnassa tärkein raaka-aine on ehdottomasti hyvä heinä, mutta korsirehun lisäksi seuraavat raaka-aineet kuuluvat ehdottomiin suosikkeihimme:

Porkkana - Thor rakastaa porkkanoita ja talven kohokohtia ovat ehdottomasti porkkanamiehen saapuminen joka toinen tiistai-ilta. Thor saa porkkanoita yllin kyllin. Usein tallinomistajan mielestä jopa hieman liikaa. 
Banaani - harvinaista herkkua Thorille. Banaani on Niina Viitamäen mukaan hyvä hedelmä hevoselle ja usein myös maittava. Se sisältää runsaasti magnesiumia, a-, c ja b-vitamiineja ja kiihdyttää aineenvaihduntaa sekä kuona-aineiden poistumista elimistöstä. Banaani sisältää myös proteiinia.  
Omena - Thor saa usein omenoita. Ostan kaikenvärisiä ja kokoisia vaikka parhaimmistoa ovat tietenkin omilta pihoilta kerätyt omenat syksyllä. 
Ruusunmarja - Thor rakastaa ruusunmarjoja ja niiden lehtiä, joten olen nyt talveksi hankkinut ruusunmarjajauhetta.
Chia-siemenet - Olen syöttänyt kuurin Chia-siemeniä ja päätin jatkaa vielä kesään asti koska olen huomannut Chian vaikuttavan positiivisesti esimerkiksi karvan kiiltoon. 
Soijarouhe - Thorin lihaskuntoa on ollut vaikeata ylläpitää, joten lisäsin noin vuosi sitten soijarouheen Thorin ruoka-annoksiin. Olen kuitenkin lukenut melko paljon myös soijan haittapuolista, joten täytyy tutustua soijaan paremmin ja miten se pidemmän päälle vaikuttaa hevosen elimistöön. 
Maitohappobakteerit - Olen vannoutunut maitohappobakteerien fani. Niitä syövät meillä kaikki. Lapsista hevosiin. 
Mineraalit - mineraaleja annan päivittäin Thorille. 
Hoof Care - jauhetta olen antanut jo melkein vuoden ja se on vahvistanut Thorin kavioita. Muuten olen antanut biotiinia, joka auttaa kavioita pysymään terveinä. 
Hyppysellinen suolaa

Chia de Gracia on mukana Tampereen hevosmessuilla viikonloppuna osastolla A339. Käykää ihmeessä tutustumassa tuotteisiin paikan päällä.

Lisätietoa kilpailusta löydät täältä.

No comments:

Post a Comment