Wednesday, April 23, 2014

Mikä ihana yllätys!


Olipa mukava saapua tallille tänään, sillä kaapissa odotti Chia de Gracian pääsiäisyllätys. Ihana Mirva oli tuonut meille testiin inkivääri sekä valkosipuli-panimohiiva-pellavansiemen sekoitukset. Kyllä nyt kelpaa taas nautiskella Thorin ja koko meidän perheen. Olen kyllä Chia de Gracia -fani nykyään:)

Heidi ja Saaga hoitivat Thoria koko pääsiäisen, joten oli taas ilo mennä hyvin läpiratsastetulla hevosella Monikan tunnille. Marcus Ehningin ratsastustyyli mielessäni menin tunnille ja en tiedä vaikuttiko se tai mitä tapahtui, mutta meillä meni todella kivasti.

Keskityimme taas perusasiohin alussa. Pienensimme ja suurensimme ympyrää ja sain mennä sellaista pientä mummoravia ja katsoa, että Thor rentoutuu ja pitenee hieman niskasta. Jatkoimme ympyrän suurentamista ja pienentämistä laukassa ja vastalaukassa sen jälkeen saimme huilata hetken. Vastalaukassa sain vielä asettaa Thoria hieman sisälle ja ulkokyljet tykkäsivät venyttelystä hyvää:)

Tästä jatkoimme sitten neliskulmaa ravissa, kulman jälkeen käännös ja pohkeenväistöä uralle ja heti perään voltti. Ja sama juttu seuraavan kulman jälkeen.

Lopussa teimme ihanaa harjoitusta laukassa ja tämä harjoitus olisi vielä puoli vuotta sitten ollut todella haastava. Ensin ympyrä laukassa, sitten kulmaan ja kulman jälkeen diagonaali, diagonaalissa ravia ja laukanvaihto. Ja sama juttu toiseen kierrokseen. Ja ai että mä tykkäsin. Thor siirtyi raviin ja nosti laukan ajatuksen voimalla säilyttäen saman, tasaisen muodon kaikissa siirtymisissä.

Olin todella tyytyväinen tämän päivän tuntiin ja Monika sanoi, että pystyin hyvin ratsastamaan istunnalla enkä jäänyt käsillä ollenkaan vetämään. Thor rentoutui tunnin aikana ja liikkui oikein kivasti. Ja rentoutua taisin myös minä.


Tunnin jälkeen syöttelin vielä hieman vihreätä ja kotona sain nauttia vanhempieni ja Ellan ostamasta sushi-ateriasta. Eilen laitoimme myös kevään rohdokset ruukkuihin ja ai että niistä tuli söpöjä. Oikein arjen luksusta.

No comments:

Post a Comment