Tuesday, April 1, 2014

Satuloiden seurassa


Arvatkaa minkä seurassa vietin monta tuntia tänään? Nå satuloiden tietenkin. Monen eri satulan.....

Mulla tulee kohta satulat korvista ulos, mutta kun Atte sanoi ajavansa Inkooseen hoitamaan meidän satulaongelmat vihdoinkin kuntoon en tietenkään voinut kieltäytyä ja niin sitä taas kokeiltiin. Ensimmäistä kertaa käytimme mattoa, joka on yhteydessä tietokoneeseen ja mittasimme miten satulat istuvat, mihin paine kohdistuu, miten ratsastaja istuu jne.Mukavaa oli tietenkin kuulla, että oma istunta oli suorassa. Satulat aiheuttivat kuitenkin hieman enemmän painetta Thorilla oikealle puolelle ja Thorin toispuolisuus korostui. Albioni istui muuten hyvin, mutta paine kohdistui suoraan sään kohdalle ja lukitsi Trapeziuslihaksen. Tuo paineen kohdistuminen selittää hyvin sen, että Thor on kipeytynyt ja lavat ovat koko ajan olleet jumissa. Ja se selittää myös sen, että Thor on helposti lyönyt ristilaukalle tai rikkonut laukasta raviin.

D1stä kokeiltiin vielä kerran ja tietokoneen mukaan se näytti sopivan. Olen jo kerran vaihtanut pois D1sen, mutta Thorin liike oli sen kanssa niin toista luokkaa, että piti oikein ihmetellä. Sovimme nyt, että Albioni muokataan Thorille sopivammaksi ja D1 tilataan pitkällä siivellä ja katsotaan sitten taas missä mennään. Tänään oli kyllä asiakaspalvelu niin omaa luokkaansa, että ei voi muuta kuin kiittää ja perua torstain mittatilaustapaaminen. Minua ei haittaa vaikka kaikki ei aina mene ihan nappiin ja joudun etsimään ja kokeilemaan, jos koen että henkilö, joka myy jotain minulle tekee oikeasti parhaansa.

Pitää vielä todeta, että ai että naapuritallin kentän kumirouheoohja on upea. Whup whup.....

Nyt odotan Ellaa kotiin oopperasta. Taitaa olla Ellan ensimmäinen ooppera isänsä kanssa:)

3 comments:

 1. Mielenkiintoista lukea tuosta matosta, olin kuullut että sellainen on olemassa :) Kunpa teidän satulaongelmat vihdoin ratkeaisi! Meillä lähti tilaukseen D1 tänään, normaalisiivellä vaikka hetken mietin pitäisikö ottaa lyhyellä kun en ole mikään kovin pitkä ;)

  ReplyDelete
 2. Sanos muuta. Vaikka sain kyllä anonyymilta henkilöltä tänään sellaisen viestin, että mun pitäis mennä ratsatuskouluun ja Thorilla ei ole lihaksia ja mun pitäis lähettää Thor ammattilaiselle niin siinä ratkeaisi satulaongelmat. Hämmästyn aina miten satulaongelmat laitetaan edelleen ratsastajan syyksi. Auttaahan se, jos on hyvä ratsastaja kyydissä, mutta oikein istuva satula on oikein istuva satula.

  Satulapaja sai kyllä niin pisteet kotiin tänään, kun ilmoitin että mittatilaaminen peruuntuu nyt tältä erää. Katja totesi iloisesti, että tärkeintä on, että hevoselle löytyy oikea satula. Aivan mahtavaa;)

  Kenen kautta tilasit D1:n? Infoathan sitten miten se teillä toimii.

  Huomasithan, että sinulle on haaste blogissani;)

  ReplyDelete
 3. No ohhoh. Olisi mukavaa että ihmisillä olisi pokkaa kommentoida omalla nimellään. Anonyymina on kai helppo huudella, vaikka minua kyllä ylipäänsä kummastuttaa ihmiset jotka lähettelevät tuollaisia kommentteja.

  Minä olen myös saanut upeaa palvelua omalta paikalliselta satulansovittajalta. Ja olipa Attekin Leon satula-asiaa päässyt miettimään kun meidän satulansovittaja tekee hänen kanssaan yhteistyötä. Satula meni tilaukseen Sunin Tiinan kautta. Parin viikon päästä pitäisi tulla, raportoin kyllä aiheesta vielä :)

  Kiitos haasteesta! Oli mennyt ohi, luin kyllä postauksen mutta en näköjään loppuun asti ;)

  ReplyDelete