Tuesday, November 1, 2011

Tarkista ulkoavut


Joskus helpolta kuulostavat harjoitukset saattavat olla haastavia ja välillä on hyvä tarkistaa, että ulkoavut ovat hyvin läpi ennen kuin edetään muiden harjoitusten kanssa. Ruotsalaisen Anne-Carin Clingen esittelemä harjoitus valmistelee hevosen hyvin avoa varten. Avossa takaosan tulisi liikkua suoraan eteenpäin, mutta aika usein takaosa väistättää vahingossa avoa tehdessä (jos takaosa ei pysy suorana, niin hevosen on vaikeata koota itseään).

Tee näin:
Ratsasta pitkää sivua pitkin ja aseta hevosen turpa sisäänpäin. Takaosa jatkaa suorassa ja takajalat jatkavat suoraan eteenpäin. Vaikka harjoitus vaikuttaa helpolta, niin käy helposti niin, että hevosta asettaessa sisäänpäin myös takaosa lähtee poikittamaan.

Tavoite: 
Hevonen liikuttaa hyvin takajalkojaan, jaksaa pikku hiljaa kantaa itseään ja on rentona sisäavuille. Ratsastaja tuntee miltä tuntuu hyvä asetus ja hevosen takajalkojen suora liike.

Vaikeusaste:
Keskivaikea harjoitus. Nuoren hevosen kanssa tulisi olla kokenut ratsastaja harjoitusta tehdessä.

Kannattaa huomioida:
Tunne, että takajalat polkevat tasaisesti. Aika usein saatat tarvita vahvistusta sisäpohkeelle ohjaamalla ulko-ohjalla ulospäin, jotta hevosen etuosa ei siirtyisi liikaa sisälle.

Lue myös: 
Väistöä ympyrällä ja ulkoapujen tärkeys
Suora hevonen ja kontrolloitu ulkokylki

No comments:

Post a Comment