Monday, November 7, 2011

Aktiivinen talli

Hevosten tarha pihaton yhteydessä.

Ajoimme eilen Ellan kanssa Aktiivitallin kautta matkalla kotiin maalta. Aktiivitalli sijaitsee parin kilometrin päässä meidän mökiltä ja omistajat ovat vanhoja tuttuja. Aktiivitalli jakautuu kahteen talliin, joista toisessa pyöritetään ratsastuskoulua ja toinen on yksitystalli. Tallit käyttävät yhteistä kenttää. 

Ruokinta-automaatti. Hevosilla on kaulassa panta ja automaatti lukee pannasta kuinka paljon ruokaa hevonen saa kerralla. Hevoset syövät pieniä määriä useita kertoja päivässä. 

Kävimme tutustumassa Aktiivitalliin, sillä haluaisin viedä Thorin kesälaitumelle sinne ensi kesänä. Talli ei sijaitse ihan Masin tallin kupeessa, mutta äkkiäkös sitä lastaa Thorin traileriin ja ajaa maastoilemaan Tiinan ja Masin kanssa.

Olin vaikuttunut pihan siisteydestä. Hevosilla oli iso alue, jossa liikkua ja se siivotaan päivittäin. Pihatto-alue oli laaja ja ruokinta-automaatti sijaitsi parinsadan metrin päässä pihattorakennuksesta ja heinästä (hevosilla on vapaa pääsy heinään). Fredrika, tallin omistaja kertoi, että hän on laskenut, että hevoset liikkuvat noin kuusi kilometriä vuorokaudessa kävellessään ruokinta-automaatille ja takaisin. Mahtavaa hyötyliikuntaa.

Eksyin myös sattumalta tänään Mintin ratsastusblogiin ja sitä kautta kiinnostaviin Hevoselämää ja Sustainable dressage -blogeihin. On uskomatonta miten paljon on valmis oppimaan silloin kun todella palavasti rakastaa jotakin asiaa. Voisin lukea hevosista päivin ja öin enkä koskaan opi tarpeeksi. Olisipa ollut edes jokin pieni kipinä tästä kiinnostuneisuudesta mukana kouluvuosina.

Ella 6.11.2011

No comments:

Post a Comment