Wednesday, November 23, 2011

Kummipojan kanssa tallilla

Thor tuntui viime viikolla oikein hyvältä. Vain vasemman lavan jumiutuma vaivasi hieman ja juttelin tänään pitkään hierojan kanssa. Voi olla, että kyseessä on pelkkä jumiutuma, mutta Sanna sanoi, että joskus kyseessä voi myös olla vanhan vamman muodostama arpikudos.

Ylpeä kummitäti.

Suurempi huolenaihe on Thorin eilinen epäpuhtaus. Maanantaina ratsastin kunnolla ja odotin innolla Tiinan tiistain tuntia, mutta Thor ontui selvästi ravissa. Kokeilin vielä juoksuttamista maasta käsin ja vasen puoli oli selvästi epäpuhdas. Tänään pakkasimme siis Ellan, Tiinan ja kummipoikani autoon ja uudet upeat Amigo-loimet, jotka kaverini tilasi Barnstormers verkkokaupasta (kiitos, loimet olivat täydelliset) ja ajoimme Tampajalle. Thor oli edelleen epätasainen, mutta vaikutti ennemminkin siltä, että epäpuhtaus tuli rintarangan ja lavan alueelta. Eli saa vain toivoa, että kyseessä olisi ennemminkin joku lihasrevähdys tai muu lievempi vamma. Toinen eläinlääkäri Tiina on kuitenkin tulossa maanantaina varmuuden vuoksi katsomaan Thoria. 

Ihana Klöntti ja Thor ovat riehuneet kovasti tarhassa ja Thorilla on ollut aika paljon haavoja. Olen täysin hevosten yhdessäolon puolestapuhuja, mutta nyt jouduimme valitettavasti erottamaan toverukset ainakin väliaikaisesti. Tarha ei selvästikään ole tarpeeksi iso kahdelle energiselle hevostoverille. 


Correct Movement in Horses -kurssi oli todella kiinnostava, mutta en mitenkään saa kirjoitettua kunnon blogikirjoitusta kurssista. Vaikka opin uusia asioita ja kurssin ehdottoman parasta antia oli keskusteleminen muiden kurssilaisten kanssa, niin en kokenut saavani tarpeeksi kokonaisvaltaista kuvaa Klaus Schöneichin tavasta kouluttaa hevosia. Kurssi avasi kuitenkin silmäni sille miten tärkeätä on oppia lisää hevosen biomekaniikasta ja kuinka usein ratsastamme hevosia, jotka ovat vinoja tai kipeitä. Schöneichin tavassa on paljon hyviä elementtejä joita tulen hyödyntämään omassa hevosten käsittelyssäni.  

Mikäli Schöneicin työskentelytapa kiinnostaa, niin kannattaa ehdottomasti lukea kirja Correct Movement in Horses. Uudistettuun saksalaiseen kirjaan on kuitenkin tullut aika paljon muutoksia, joten kannattaa lukea kirja saksan kielellä mikäli mahdollista. 

Ohessa kuitenkin kurssin parhaimpia vinkkejä: 

Kiinnostava hevosen biomekaniikaa käsittelevä linkki löytyy täältä.

2 comments:

  1. Hei!

    Muistaisitko, minkä verran tuli postikuluja tuolta Barnstormesilta tilattaessa? Itseäkin kovin kiinnostaisi nuo Horsewaren loimet.

    ReplyDelete
  2. Moi Mari! Kia pyysi vastaamaan kysymykseesi, kun hoidin tuon tilauksen. Loimitilauksen postikulut olivat 43,56 puntaa, joten kannattaa tilata useampi loimi kerralla, jotta pääsee hyötymään edullisemmista hinnoista.

    ReplyDelete