Sunday, October 30, 2011

Aika on luottamuksen rakentamista


Voi lukea vaikka kuinka monta hevoskirjaa tai käydä valmentautumassa useita kertoja viikossa. Mikään ei kuitenkaan voita yhdessä vietettyä aikaa. Aika ei ole rahaa, vaan se on luottamuksen rakentamista, toisen tuntemista ja hauskoja hetkiä. Kuluneena viikkona olemme tutustuneet entuudestaan Thorin kanssa ja meillä on ollut todella hauskaa. Ensin kävimme alkuviikosta estevalmennuksessa parina iltana Kainulaisilla ja loppuviikosta olemme kävelleet paljon metsässä, teillä ja pelloilla. Perjantaina Thor sai tulla mukaan kentälle, kun pidin tunnin Iidalle ja Lisille ja lauantaina saimme maastoseuraa Annikasta ja Lisistä. 

Harmitti kovasti, että ei ollut kunnon kameraa mukana. Mahtava Kodak-hetki jäi ikuistamatta.

Tänään kävimme Thorin kanssa maistelemassa ruohoa ja jälleen kävelyllä ja sen jälkeen ratsastin Klöntillä. Klöntti oli oikein hyvän tuntuinen ja teimme kunnolla töitä. Sen jälkeen ratsastin vielä Thorilla ja ajoittain laukka tuntui tasaiselta ja lennokaalta. Keskityin kovasti omaan istuntaan ja aika usein tuntuu siltä, että joudun hieman etukenoon satulassa. Vaikka satula istuu Thorille, niin oma selkä jää hieman notkolle enkä pääse istumaan parhaimmalla tavalla. Heidi otti satulan puheeksi ja nyt kun oikein mietin sitä, niin se ei taida olla paras mahdollinen omaa istuntaa ajatellen. Pidin myös kiinni ulkokädellä jalustinhihnan päädystä rauhoittaakseni oman käteni ja saadakseni tasaisemmat ulkoavut ja se tuntui toimivan ainakin hetkeksi.

Harjasin ja hemmottelin Thorin ja Klöntin piloille ja perjantaina ostamani iso porkkanasäkki ammottaa jo tyhjyttään. Täytyy varmaan poiketa Jonten kyläkaupan kautta tiistaina tallille ajaessa. Annoin myös Thorille palan banaania, tai oikeastaan kaksi, sillä muistelin, että Ossi jossain vaiheessa mainitsi jotain banaaneista ja hevosista. Oli sitten kotimatkalla pakko kysyä Ossilta, että olikohan se niin, että hevoselle ylipäänsä saa antaa banaania. Ossi meinasi, että pienen palan voi antaa. Ei se nyt kuitenkaan myrkkyä ole. Näin Nina Viitamäki kirjoittaa Luontoäidin hevoset -blogisivustolla banaanista:

"Banaani on hyvä hedelmä hevoselle ja usein myös maittava. Sisältää runsaasti mangnesiumia, a-, c ja b -vitamiineja, kiihdyttää aineenvaihduntaa ja kuona-aineiden poistumista elimistöstä. Sisältää myös proteiinia." 

Eli ehkä Thor saa joskus muulloinkin banaanimaistiaisia.

Thor nauttii ruohosta ja auringosta lauantaina.

Annika oli tänään hyväntekeväisyyskisoissa Järvenpäässä ja sijoittuivat toiseksi 90 cm luokassa. 110 cm luokassa Lisi kielsi toiselle esteelle ja juteltuamme Annikan kanssa tulimme siihen tulokseen, että kaksi luokkaa oli liian paljon Lisille etenkin kun on rankka viikko takana. Ja kuten sanoin Annikalle, niin epäonnistumisista oppii paljon. Ilman niitä onnistumisetkaan eivät tuntuisi yhtä hyvältä. 

Onneksi ostin juuri uuden riimun Thorille, sllä nämä kaverukset onnistuivat jo yhden hajoittamaan viikolla.

Viikonloppuna ehdimme myös viettää Lilian 6-vuotis syntymäpäiviä Halloween-teemalla maustettuna. 


Lilia 6 v. Vieraat seisovat hämähäkinseitin takana.

No comments:

Post a Comment