Monday, May 12, 2014

"Dressage is basically gymnastics for horses"

Kuva on lainattu McLeanien FB-sivulta
Olen jo pidemmän aikaa seurannut McLean Reitsportin omistajien päivityksiä hevosmaailmasta ja nyt McLean Reitsport GmbH on perustanut oman Facebook-sivun, jota voi seurata täältä.

McLeanit julkaisevat mielenkiintoisia linkkejä enkä voinut olla jakamatta paria linkkiä blogissani.

Mielenkiintoisin näistä oli ehdottomasti Georgia Horse Eventsissä julkaistu June Brewerin artikkeli: Dressage Tips from Carl Hester. Olen jo aikaisemmin kirjoittanut Hesterin ja Uthopian yhteistyöstä blogissani. Miten Uthopia viettää monen viikon laidunlomaa kilpailukauden jälkeen ja Hester ratsastaa hevosiaan vain neljänä päivänä viikossa. Georgia Horse Eventin julkaisu täydensi jälleen näkemyksiäni Hesteristä upeana hevosmiehenä ja etenkin nämä hevosen hyvinvointiin liittyvät kohdat lämmittivät omaa mieltä:

"Even if your thing is dressage, mix your horse’s schooling up with hacking and jumping as it will keep him relaxed and interested."

"Hacking up hills will help with fitness and muscle development."


"Plenty of turnout allows your horse time to relax and he’ll be more relaxed during his training."

Unohtamatta sitä tosiasiaa, että hevonen ei voi toteuttaa vaikeita liikkeitä ilman hyvää kehonhallintaa, joka on vuosien työn tulos:

“People should bear in mind that dressage is basically gymnastics for horses,” says Carl. “Training your horse to be a gymnast is the most important thing. Yes, you have to do movements and be accurate in a test but that can all be learned with a good instructor. Concentrating on having a gymnastic horse should be at the front of your mind."

George H. Morrisin, Throwback Thursday: Five Factors Make A Good Rider A Great Rider oli myös mielenkiintoista luettavaa ja tämä osio on vain niin totta:

"Don't ever talk yourself into a horse. And don't buy problems. You'll get enough problems after you own the horse."


Ja onhan kilpaileminen koulu- tai esteissä korkeammalla tasolla "a rich man's sport", mutta kuten Jeremy Steinberg toteaa Teach Your Children Well -artikkelissa, yksi pahimmista virheistämme on sanoa nuorille lupauksille, että sinulla ei ole taloudellisesti mahdollisuutta menestyä.

"They will believe the reason they don't succeed is based on the quality of their horse and not based on the quality of their riding."

Kuten Carl Hester toteaa:

“I wish people weren’t taken in by all these stories that top dressage horses have to be expensive,” says Carl. “The main thing is training and there are brilliant horses on my yard that were not that expensive. People think I only ride horses that go well because they were expensive but that’s not the case – for example Dolendo was under £5000. Not having money to buy an expensive horse doesn’t mean you can’t find a good horse and train him well. The best investment you can make is a good trainer. Find someone who is honest and critical without constantly put you down and someone that gives you a plan and goals to aim for.”

2 comments:

 1. Hei!
  Blogisi on tosi hyvä ja sain siitä vinkkejä oman hevosen kanssa toimimiseen :) Se on hyvin samanlainen kuin Thor. Itse kärsin kilpailujännityksestä ja normaalissa ratsastuksessa myös. Osaatko suositella jotain hyvää kirjaa josta voisi aloittaa omaan mieleen tutkimisen?:) Se on minulle uusi asia ja sen vaikutus ratsastukseen varsinkin mutta kun se vaikuttaa hevoseen :)Mukavaa kesänjatkoa!:)

  ReplyDelete
 2. Hei!

  Kiitos kommentista. Innostuin siitä niin paljon, että vastasin hieman pidemmällä postauksella:)

  http://kiaherold.blogspot.se/2014/05/hengitinko-minakin-ensimmaista-kertaa.html

  Mukavaa kesänjatkoa myös sinne ja ihania ratsastushetkiä!

  ReplyDelete