Saturday, May 31, 2014

12 000 omenapuuta

12 000 omenapuuta on tarkoitus istuttaa omenatilalle Paraisiin. Tai kyse ei oikeastaan ole omenatilasta, vaan suuresta sukutilasta, josta on nyt tehty omenatila. Jos ei halua ryhtyä maanviljelijäksi, voihan sitä aina perustaa Suomen suurimman luomuomenatarhan.Vietimme tiluksilla torstai ja perjantai päivät täyden työn touhussa palkkana ystävyyttä, ruokaa, juotavaa ja yösija. Olin jotenkin kuvitellut, että seisomme lapiot kädessä päivät pitkät, mutta saimmekin ajan kulumaan puita hakiessa, nostellessa ja sitoessa kiinni kuminauhoilla.


Pidän kovasti aina kun opin jotain uutta ja oli todella kiehtovaa nähdä mikä järjetön työ on saada omenapuut ylipäänsä maahan ja kukkimaan. Jokaisen suuremman omenatiluksen ympärillä on aitaa aidan perään, jotta jyrsijät eivät pääse puihin käsiksi. Jokainen puu tarvitsee myös vettä joka päivä, joten kaikki vesisysteemit on mietitty tarkkaan ja vesiletkut on vedetty jokaisen puuston rivistöön.Puut maahantuodaan ja pidetään kylmässä, jotta ne ovat ikäänkuin talviunessa. Pitää olla sekä tyttö - että poikapuita ja jopa mehiläisiä, jotka tuodaan parillisissa "kenkälaatikon kokoisissa" bokseissa ja asetetaan puiden keskelle. Siis luitte oikein. Ihka oikeita belgialaisia mehiläisiä, koska suomalaiset mehiläiset ovat kuulemma niin laiskoja.Noin muuten, niin on juhlittu koulujen päättäjäisiä ja rakas serkkuni sai valkoisen lakin päähänsä. Flunssa on myös tarttunut meihin eikä allergia tunnu helpottavan. Oli kuitenkin upeata seurata oman lapsen ensimmäisen kouluvuoden päättymistä. Olen niin ylpeä Ellasta.

Erityisen iloinen olin, kun huomasin tallilla mitä Ella kirjoitti pähkinäpurkkiin jonka toimme mukanamme. 


Keskiviikkona olin Johannan tunnilla ja Heidi ratsasti Thorilla torstaina. Perjantaina Rannvi kraniosakraleerasi Thorin, joten tänään Thor sai olla vapaalla. Huomenna maastoillaan ja ensi viikolla on sitten vuorossa parina päivänä Johannan valmennukset ja sen jälkeen suunnataan kohti Brobyn tallia ja Marin kurssia. Todella hauska nähdä mitä mieltä Mari on Ecan ja Thorin edistyksestä.

Pitkän talli-illan jälkeen oli hauska viettää toissa perjantaina aikaa sukulaisten kanssa. 

Näitä kuvia on kiva saada omalta Äidiltä ja Ellalta, kun istun hevosen selässä. 

Kolea päivä päätyi kauniiseen auringonvalotäyteiseen iltaan. 

No comments:

Post a Comment