Thursday, May 15, 2014

Aurinkoinen ja upea päivä


Ei voi valittaa, kun maastoseurana on kohta 30-vuotta täyttävä Obelix herra ja kohta 80-vuotta täyttävä Maj-Britt. Maasto kuljeskeltiin heidän ehdoilla ja tahdissa ja välillä laukattiin jopa laukkapolkua pitkin. 

Olen aina ihaillut vanhempia ihmisiä, jotka ovat mummini tavoin positiivisia ja elämäniloisia ja jaksavat edelleen olla aktiivisia. 


Maastolenkin jälkeen pesin Thorin ja jatkoin matkaa pikkuisen Ecan luokse. Eca nauttiskelee kesän alusta laitumella ja oli taas niin ihanaa seuraa.

Ratsastin ensimmäistä kertaa oikein kunnolla kentällä koska tuntuu siltä, että olen nyt hieman paremmin oppinut tuntemaan herraa. Keskityin tänään vain perusasioihin: suoruuteen, siirtymisiin ja rentoon liikkeeseen. Eca on todella erilainen kuin Thor, joten on hauska ratsastaa niin toisenlaista hevosta. Eca on myös paljon paremmin peruskoulutettu ja esimerkiksi siirtymiset sujuvat jo todella hyvin. Ravi on hieman kipittävää, joten yritin saada siihen hieman rentoutta ja pituutta askeleihin. Laukassa Eca rentoutui lopussa todella hyvin ja pystyin hieman pidentämään ja lyhentämään laukkaa. On kyllä häkellyttävää miten helppoa Ecan on lyhentää laukkaa verrattuna Thoriin ja miten rauhallinen ja tasapainoinen se on nuoresta iästään huolimatta.

Loppukäynnit kävelimme pihateillä ja sen jälkeen myös Eca pääsi viileään suihkuun.

En voi oikein sanoin kuvailla mikä nautinto on viettää näiden kahden herrasmiehen kanssa aikaa. Tunnen olevani täysin etuoikeutettu.

2 comments:

  1. Hei Juulia! Eca on ystäväni hevonen, jota ratsastan noin kerran viikossa. Kävimme katsomassa hevosia Portugalissa tammikuussa ja löysimme tämän hurmaavan oripojan (nykyään ruuna)sieltä. Tässä lisäinfoa reissusta ja Ecasta: http://kiaherold.blogspot.fi/2014/01/finding-lusitanos-part-i.html

    ReplyDelete