Saturday, October 3, 2015

Voita liput 4 Your Horse -hyvinvointifoorumin iltanäytökseen


Kun syksy saapuu lähestyy myös Helsinki International Porsche Horse Show kovaa tahtia. Ilokseni Horse Show on ottanut mukaan ohjelmanumeroon sydäntäni lähellä sykkivän hevosen hyvinvoinnin ja saamme kokoontua jäähalliin tiistaina 20.10. kuuntelemaan alan ammattilaisten ajatuksia ja uusinta tietoa hevosen kouluttamisesta ja hyvinvoinnista.

4 Your Horse - hevosen hyvinvointifoorumi jaksottuu klo 13.00-18.00 kestävään luentoon ja paneelikeskusteluun. Iltanäytöksen demo-osuus taas alkaa klo 18.45 ja jatkuu klo 23.00 asti.

Ohjelmaa selatessani huomasin miten monet puhujista olivat tuttuja jo vuosien takaa. Olen seurannut heidän kirjoituksiaan, lukenut heidän kirjoja ja saanut paljon mielenkiintoisia työvälineitä omaan työskentelyyn hevosten parissa.

”Hyvinvoinnin huomioiminen: positiivinen vahvistaminen ja siedättäminen kouluttajan työkaluina.” 

Tuire Kaimion tapasin ensimmäistä kertaa vuonna 2005 kun haastattelin häntä eläinsuojelujärjestö Animalian jäsenlehteen (Eläinnäyttelijöiden kouluttaminen vaatii herkkyyttä, Animalia-lehti. 1/2005) Muistan vielä kun hiivin hiljaa Kaimion pihalle ja tulin sisälle omakotitaloon, jossa haastattelu tehtäisiin. Kaimio kirjoitti juuri kirjaa ja oli viettänyt kaiken ajan tutkimusten ja kirjoittamisen parissa. Minna Tallberg kuvitti kirjan ja oli myös paikan päällä ja sain viettää todella kiinnostavat pari tuntia näiden upeiden naisten seurassa."Training the Sport Horse - Ethology and Learning Theory."

Vuonna 2011 yöpöytäni valtasivat Andrew ja Manuela Mc Leanin kirjat Academic Horse Training ja The Truth About Horses. Olin jo aikaisemmin lukenut Mc Leanien artikkeleita joten oli ihan pakko tilata kirjat Australian Equine Behaviour Centre -sivuston kautta. Olin niin iloinen, kun huomasin McLeanien lähestymistavan perustuvan muuhun kuin vain fiilikseen tai mututuntumaan. Suosittelen lämpimästi tutustumista McLeanien koulutusmenetelmiin.

”Ovatko hevosen hyvinvointi ja kilpaurheilu yhteen sovitettavissa?” 

Noin puoli vuotta ennen kuin jäin äitiyslomalle eläinsuojeluliitto Animaliasta aloitti nykyään Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton toiminnanjohtajana toimiva Kati Pulli esimiehenäni. Kati on aivan mahtavan iloinen ja näpäkkä tapaus ja todellinen hevosten ystävä. Katin voi myös laittaa tilanteeseen kuin tilanteeseen puhumaan ja hänellä  on oikeasti vankka tietotaito koska on koulutukseltaan eläinlääkäri.

”Klassinen ratsastus kohtaa tuplavahvisteen.”

Kaikista puhujista eläinten käytösneuvoja Jaana Pohjola on tehnyt minuun lähtemättömän vaikutuksen. Olen seurannut Pohjolan Eläinkoulutusblogia jo vuosia ja aina sieltä löytyy mielenkiintoista uutta tutkimustietoa ja ajatuksia hevosen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Pohjola on aina jaksanut vastata kysymyksiini hevosen piehtaroimisesta, missä voisin opiskella eläintiedettä, miksi joku asia toimii paremmin hevosen kanssa ja joku huonommin jne. Pyysin myös Pohjolaa yhdeksi puhujaksi Hevosen kokonaisvaltainen hyvinvointi -tilaisuuteen Peuramaalle. En ollut aikaisemmin tavannut Jaanaa muuta kuin sähköpostien välityksellä. Jaanan uskomaton tietotaito ja ymmärrys eläinten käyttäytymistieteestä ei kuitenkaan jättänyt mitään arvailun varaan ja saimme aivan mielettömän parituntisen luennon Pohjolan seurassa.

"My Way!"

Lännenratsastaja Kari Vepsästä ei ole voinut olla kuulematta, jos Suomessa on syntynyt ja kasvanut. Vepsän koulutusmenetelmät eivät kuitenkaan ole minulle tuttuja ja juttelin ensimmäistä kertaa Vepsän kanssa pari viikkoa sitten kun sovimme, että Thor tulee mukaan Vepsän demohevoseksi 4 Your Horse -tilaisuuteen.

En ikinä ole uskonut siihen, että ongelmia hevosten kanssa saadaan kerralla ratkaistua tai hevosta muutettua kertaheitolla. Olen kuitenkin todella innoissani, että olen saanut mahdollisuuden tuoda Thorin mukaan tilaisuuteen. Saan varmaan paljon irti Vepsän tavasta käsitellä Thoria ja jos ei muuta niin välillä pitää vain heittäytyä ja kokeilla jotain uutta ja mielenkiintoista. 

Osallistumalla arvontaan voit nyt voittaa kaksi lippua 4 Your Horse iltanäytökseen ja pääset jännittämään kanssamme Vepsän ja Thorin esiintymistä.

Lippupaketti arvotaan kaikkien niiden kesken, jotka ovat osallistuneet arvontaan. Arvonta-aikaa on torstaihin 8.10. klo 17.00 asti.

Mikäli arvontalinkki ei toimi, kirjoita kommenttikenttään kuka näistä kolmesta on sinun lempiesiintyjäsi tämän vuoden 4 Your Horse -tilaisuudessa:
Tuire Kaimio
Dr. Andrew McLean
Jaana Pohjola

Kerro myös kenet haluaisit nähdä vuoden 2016 4 Your Horse tilaisuudessa esiintymässä.

Jätä myös nimesi ja sähköpostiosoitteesi, niin olemme sinuun suoraan yhteydessä arpaonnen suosiessa.

Kiitos osallistumisesta!

Create your own user feedback survey

Postaus on toteutettu yhteistyössä Helsinki International Porsche Horse Show:n kanssa.

No comments:

Post a Comment