Monday, October 26, 2015

MutakylpyOnneksi tallinomistajat lähettivät tämän yllä näkyvän kuvan jo ennen kuin tulin tallille tänään. Ihan vain muistutuksena, että minulla oli joskus musta ja kiiltävä hevonen.

Vepsän ja Thorin tapaaminen oli melkoinen kokemus meille kaikille ja kiireisen viikon vuoksi totesin, että Thor saa viettää pidemmän vapaan. Thor ei tunnu oikein hyvältä ratsastaa koska hampaat alkavat selvästi taas vaivata ja koska Thor liikkuu niin paljon pihatossa ei pidempi vapaa ole mikään ongelma.

Kun saavuin tallille tänään vastaan lompsi iloinen, mutainen ja letkeän oloinen hevonen. Koska aloitan työt ensi maanantaina ja kaipaan taas säännöllisempää valmennusta muutamme sunnuntaina maneesitallille Kirkkonummelle. Ensi viikolla on heti Jutin hammaslääkärikäynti sekä Sannan hieronta.

Koska Thor on yleensä niin energinen monen vapaapäivän jälkeen totesin, että on helpompaa ohjasajaa kuin yrittää ratsastaa pellolla jännittynyttä hevosta. Ohjasajaessa sain tehdä todella paljon hommia ja kotimatkalla teimme pysähdyksiä pysähdyksien perään. Välillä ihmettelen miten jääräpäinen Thor on. Joskus Thor pääsisi itse niin paljon helpommalla vain pysähtymällä ja seisomalla hiljaa. Sain ihan toden teolla tehdä pysähdyksiä ja pyytää Thoria seisomaan hetken hiljaa. Se ei todellakaan ollut helppia.

Juoksutin Thorin myös oikein kunnolla pellolla ja kävimme meren äärellä syömässä hieman ruohoa. Tuntuu, että se oli ainoa hetki kun Thor oli tänään oikein rento ja välillä ihmettelen jos hevosilla on vesi elementtinä ja vesi rauhoittaa niitä sen takia. Joka tapauksessa oli aivan ihana päivä yhdessä rakkaan hevoseni kanssa ja maalta lähdimme vielä Ellan, Benjaminin ja Naemin kanssa viettämään ystävien tyttären syntymäpäiviä.

6 comments:

 1. Vaihdatteko taas tallipaikkaa? Miten Thor kestää jatkuvat muutot?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meidän kesä vähän venähti maalla. Haluaisin niin jäädä Thorin kanssa Inkooseen, mutta meillä ei valitettavasti ole toimivaa kenttää ja ajomatka on vain aivan liian pitkä. Koska irtisanouduin keväällä en mitenkään voinut maksaa kahta tallivuokraa viiden kuukauden ajan eikä Peuramaalla ollut tilaa kun olisimme halunneet takaisin nyt syksystä. Todella ymmärrettävää koska siellä on niin mahtavat puitteet.:)

   Siirrän Thorin myös ensi kesänä takaisin Inkooseen, joten pitää sitten taas miettiä miten teemme ensi syksyä ajatellen. Tärkeintä on kuitenkin, että Thor saa pitkät laidunkaudet ja talvisin päästään treenaamaan kunnolla.

   Delete
 2. Replies
  1. Me muutetaan Upinniemeen aivan ihanalle maneesitallille. Meidän piti mennä sinne jo viime syksynä, mutta tilaa ei ollut ja kun olimme jo päätyneet Peuramaalle en sitten enää halunnut siirtää Thoria uudestaan niin nopeasti. Soitto tallipaikan vapautumisesta tuli pari viikkoa sitten, joten olen todella onnellinen, että pääsemme nyt sinne. Puitteet ovat erinomaiset, ruokinta on neljä kertaa päivässä ja hevoset ovat kokopäivätarhauksessa. Maastoja ei hirveästi ole, mutta tuntuu siltä, että Kirkkonummella voi kohta unohtaa maastoilut tyystiin.

   Delete
 3. Ootko lukenu ne tallin säännöt:) on kirkkonummella talleja joissa maastoja, just tuolla kyllä ei.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ha ha jep, olen lukenut. Hyvä, että ei ainakaan mikään asia jää epäselväksi.:)

   Delete