Thursday, October 8, 2015

Miten kuvailet hevosta?En voisi olla tyytyväisempi Hevosen kokonaisvaltainen tasapaino -päivän antiin. Kun luento jatkuu näin pitkälle päivän ulkopuolelle, tietää, että jossain kuhisee ja päivän puhujat ovat saaneet ajatuksia herätettyä meissä kaikissa. Koska ei ole yhtä oikeata tapaa halusin tuoda nämä uskomattomat ammattilaiset yhteen Peuramaan tiloihin avaamaan heidän ajatusmaailmaansa ja antamaan meille eväitä omaan elämään ja hevosteluun. 


"Tutkimuksissa on havaittu, että ratsastajan ja hevosen yhteensopivuus on tärkeää. Yhteensopivuuden tärkein mittari on se, miten ratsastaja hevosta kuvailee. Mitä positiivisemmin ratsastaja kuvailee hevosta, sitä paremmin ratsukko pelaa yhteen eli sitä vähemmän hevosella on ei-toivottuja käytöksiä. Anna, voiko yhteensopivuus parantua vain sillä, että ratsastaja muuttaa ajattelutapaansa hevostaan kohtaan?" - Jaana Pohjola, Kiitollisuus voi auttaa pärjäämään

2 comments:

 1. Suurkiitos taas kerran Kia!

  Seurasin linkkiä "Kiitollisuus voi auttaa pärjäämään", ja olen todella iloinen ja kiitollinen lukemastani. Omalla fiiliksellä on väliä, se tarttuu niin ihmisiin kuin hevosiin (ja joskus tuntuu, että seiniinkin - jotkut tilat huokuvat hyvää energiaa, toiset taas vähemmän hyvää..). Jos takana on huono päivä, pysähdyn ihan konkreettisesti ennen talliin astumista vetääkseni syvään henkeä ja karistaakseni ne viimeisetkin huonon tuulen rippeet tallin kynnyksen ulkopuolelle. Hymy kyllä nousee yleensä automaattisesti huulille viimeistään tallille johtavalla tiellä. Minulla on myös ilo saada ratsastaa aivan ihanalla herrasmiesruunalla aika usein tunneilla, ja tällä hevosella on aivan uskomaton työmoraali. Joka kerta hän on yhtä innokkaana lähdössä ulos, ja siitä tulee hyvä äärettömän hyvä mieli. Ja se hyvä mieli kantaa usein koko läpi tunnin, ja sen jälkeenkin.

  Ihanaa viikonloppua!
  Maarit L. =)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Maarit L. jälleen ihanasta ja positiivisesta kommentista. Kyllä se vaan niin on, että oma fiilis tarttuu niin ihmisiin kuin hevosiin. Paljon enemmän kuin voimme ikinä kuvitellakaan.

   Oikein ihanaa alkavaa viikkoa! Toivottavasti aurinkoinen sää saa vielä jatkoa.

   Kia

   Delete