Monday, January 14, 2013

Lempiharjoitus, Pohkeenväistöä pitkällä sivulla


Taisin ensimmäistä kertaa ratsastaa pohkeenväistöä pitkällä sivulla Mia Kainulaisen tunnilla ja Johannan kanssa teimme melkein samaa harjoitusta. Myös Marin valmennuksissa käytimme hyväksi maneesin seiniä pohkeenväistössä ja harjoituksesta on pikku hiljaa kehkeytynyt yksi lempiharjoituksistani. Huomaan usein palaavani kyseiseen harjoitukseen etenkin käynnissä, jos Thor tuntuu epätasaiselta. Se toimii melkein aina ja saan hyvin omat avut läpi harjoituksen avulla. Hauskaa oli myös huomata, että harjoitus on Hippson-lehden mukaan Minna Telden lempiharjoitus.


Tänään ratsastimme pohkeenväistöä pitkillä sivuilla ravissa Ullan tunnilla ja Thor meni todella hyvin. Thor väistää jo paljon paremmin ja osaan itse jo hahmottaa miten tärkeätä on, että ratsastajana tuen hevosta omilla ulkoavuilla. Jos lapa työntyy edelle, niin väistö ei onnistu yhtä hyvin.

Pohkeenväistöstä pitkillä sivuilla siirryimme diagonaalille. Ratsastimme ensin hevoset suoraan Ullaa kohti ja sen jälkeen väistöä uraa kohti mielikuvaharjoituksena, että meillä oli koko ajan maneesinseinä vastassa eli ulkoavut olivat hyvin läpi. Harjoitus oli melko vaativa ja vaikea, mutta suoriuduimme siitä melko hyvin. Sen jälkeen nostimme laukan ja ensin piti vain varmistaa, että hevoset pysyivät mahdollisimman suorina laukassa ja toisella pitkällä sivulla toimme takaosaa hieman uran sisäpuolelle sulkutaivutusmaisesti, suoristus ja kunnon kulma. Kun olimme jälleen takaisin uralla jatkoimme suoralla hevosella laukassa diagonaalille ja kun / jos hevonen oli suora toimme jälleen takaosaa hieman sisälle. Vasemmassa kierroksessa harjoitus meni hyvin, mutta oikea kierros oli haastava ja saimme tehdä aika monta toistoa.


Thorille harjoitukset olivat vaikeita ja Thor ei jaksanut kantaa itseään hyvin tänään. Thor juoksi aika paljon avuilta pois ja sain tehdä oman istunnan kanssa paljon töitä. Thor oli varmaan vielä väsynyt lauantain treenin jälkeen ja harjoitukset olivat vaikeita. Muuten Thor tuntui jo heti tunnin alussa hyvin letkeältä ja suoralta. Tuntuu, että uusi kengitys, uusi satula, Rannvin hoito ja varmaan hampaiden hoito on tehnyt ihmeitä. Selässä pilkottaa uusia lihaksia, Thor on todella tyytyväisen oloinen ja on suuri nautinto ratsastaa.

Viikonloppuna ehdimme myös pulkkamäkeen tyttöjen kanssa ja Oittaan laduille. Eilen vietimme maailman parhaan isäni syntymäpäivää ja tänään äiti vei Ellan ensimmäiselle tanssitunnille. Huomenna on vuorossa leppoisaa ulkoilua Thorille. Annamme lihasten hieman levätä ja palautua.Lue myös Aina kun ajattelee.....

No comments:

Post a Comment