Monday, January 21, 2013

Puomeja, tanssimista ja kukkia isoäidille


Perjantai-ilta sujui leppoisissa merkeissä Helsingin keskustassa ystävien kanssa. Lauantaina menimme Tiinan, Masin ja Thorin kanssa maneesiin. Ajatuksena oli hypätä, mutta päädyin vain ratsastamaan molemmat hevoset sileällä, puomien ja pienen ristikon yli.

Kaunis pakkaspäivä

Masi nukkuu auringonpaisteessa.  

Tiinan näyttää niin pieneltä Masin rinnalla.

En ole ratsastanut Masilla pitkään aikaan maneesissa ja Masi tuntui todella hyvältä. Vertyi melko nopeasti ja suoriutui hyvin kaikista tehtävistä. Thor oli melko haastava ratsastaa. Ei kuunnellut apuja ja oli levoton suusta. Puomit Thor ylitti kuitenkin tasaisesti ja hyppäsi nätisti ristikkoa. Ravasimme puomit, siirtyminen käyntiin, laukannosto ja takaisin raviin. Sen jälkeen laitoimme puomin ja ristikon,  nostimme laukan, ylitimme puomin ja ristikon, pysähdys puomin jälkeen ja uusi laukannosto. Lopuksi teimme vielä siirtymisiä ja lopputunnista Thor tuntui hyvältä laukassa. 

Maailman ihanimmat hevoset.

Iian sunnuntai tunti ei sujunut hyvin vaan Thor tuntui jälleen jäykältä ja juoksi avuilta pois. Tuntuu siltä, että Thorilla on jälleen selkä hieman jumissa tai harjoitukset ovat liian haastavat. Menimme paljon suoraa uraa pitkin ja Thorin piti nostaa laukka ravista pitkällä sivulla. Vasemmalle harjoitus ei ole ongelma, mutta oikeassa suunnassa se oli todella haastavaa. Lainaten Laura Bechtolsmeierin sanoja artikkelista Taking her Time with Young Horses: 

"They don't refuse just to annoy us, they refuse or struggle if something is uncomfortable or if they don't understand. If you bare that in mind, training them is much easier and more enjoyable for both horse and rider!"

Eli joko Thor ei täysin ymmärrä mitä haluan tai joku asia tuntuu epämukavalta. Huomenna mennään maastoon nautiskelemaan ja katsotaan jälleen keskiviikon tunnilla miltä vaikuttaa. Ensi maanantaina Rannvi tekee jälleen Kraniosakraalihoidon Thorille. 


Viikonloppuna kävimme myös Rymy-Eetussa ja oli todella hauska ilta. Sunnuntaina otin pikku päikkärit valmennuksen jälkeen koska illalla oli vielä tiedossa 90 min. Prana Flow -joogasessio. En ole koskaan hikoillut niin paljon. Tunti oli melko vaativa mutta olo sen jälkeen aivan mahtava. Rakastan tuota joogan tuomaa hyvänolon tunnetta.


Ella on aloittanut Street-dance ryhmässä (jos nyt ryhmästä voi vielä puhua, sillä heitä on vain kaksi tunnilla ja nyt Ellan ystävä Emelie aloitti tänään) tanssimisen. Olen aina itse haaveillut tanssimisesta, joten olisin onnellinen Ellan puolesta jos hän löytäisi tanssista harrastuksen. Se on niin hyvää kehonhallintaa ja kaikin tavoin ihana liikuntamuoto.Ella halusi vielä jäädä Emelien luokse kylään joten veimme kukkia rakkaalle isoäidilleni Benjaminin kanssa. Jos on henkilö jota ihailen on se isoäitini. Hän on aina hyvällä tuulella, iloinen ja miettii ensisijaisesti kaikkia muita. Ei ole nimi- tai syntymäpäivää jota hän ei muistaisi kortilla ja puhelinsoitolla. Uskomaton nainen kaiken kaikkiaan. 

1 comment:

  1. Sinut on haastettu! Löydät tämän hieman erilaisen haasteen blogistani ;)

    ReplyDelete