Wednesday, January 30, 2013

Uusi tuttavuus ratsain

Thor laukkasi luokseni kun oli niin kova kiire sisälle.

Rakastan tammoja (ja omistan kaksi ruunaa:) Olen aina tykännyt kovasti tammoista sillä tammat ovat niin yhteistyökykyisiä ja kevyitä käsitellä ja ratsastaa. Jos tammoja kohtelee hyvin kohtelevat tammat useimmiten ihmistä hyvin takaisin. Kun tammaan rakentuu molemminpuolinen luottamus on se usein järkkymätöntä.

Tänään ratsastin ensimmäistä kertaa tallinomistaja Ninan 5-vuotiaalla tammalla Estellellä. Nina oli mukana maneesissa ja alkulämmittelyn jälkeen ratsastus sujui mukavasti ja tulimme hyvin toimeen. Videossa näkyy lyhyt laukkapätkä alkumetreiltä.

Pikkuinen Estelle

Estellen ratsastuksen jälkeen olin jo melko hikinen ja märkä, mutta lampsimme Thorin kanssa vielä maneesiin. Mietin kyllä, että kaksi hevosta on melko paljon tällaisella kelillä, mutta kai se homma menee vähän näin:

'People think I'm disciplined. It is not discipline. It is devotion. There is a great difference.'
- Luciano Pavarotti

Rannvi hoiti Thorin maanantaina kraniosakraalihoidolla ja Thor oli ollut parempi selästä, mutta jumissa edestä, etenkin lapojen takaa ja kaulasta. Juttelin Pekan kanssa ja Pekka oli sitä mieltä, että Thor on ehkä laittanut enemmän painoa eteen kun Thorilla oli niin pitkään samat kengät takajaloissa ja kengitys muuttui kauttaaltaan. Eilen kävin vain pitkällä juoksulenkillä Thorin kanssa ja tänään juoksutin ensin ja ratsastin kevyesti. Thor oli aivan uskomattoman kevyt ja hyvä ratsastaa ja olin aivan haltioissani. Tuntui, että Thorin oli todella helppo kantaa itseään ja jo juoksuttaessa Thor liikkui todella hyvässä muodossa. Näytti siltä, että koko runko oli pidempi ja liike meni koko hevosen läpi. Thor oli myös suoremman tuntuinen ja oikea laukka nousi jokainen kerta oikein. Myös satula istui paremmin kun jätin ensimmäisen vastinhihnan löysemmälle ja lisäsin padit lapaluiden taakse. Prestige myy trapezius padia D1-satulan mukana, mutta juttelin asiasta Aten kanssa ja hän oli sitä mieltä että pehmusteet toimivat yhtä hyvin.


Maneesilta lampsimme sitten tallille takaisin ja nautimme molemmat lämmöstä. Thor piehtaroi itsensä ruskeaksi ja sai jäädä loimetta yön yli. Kotona kävimme vielä saunassa tyttöjen kanssa ja kyllä tuntui hyvältä.

No comments:

Post a Comment