Sunday, January 27, 2013

Tytöt ja ponit


Tytöt aloittivat eilen ratsastustunnit Aktiivitallilla. Kävimme kokeilemassa tunteilua kerran ennen joulua ja Ella ja Naemi tykkäsivät kovasti. 

Eilistä tuntia oli ilo seurata. Tytöillä oli todella hauskaa ja opettaja Katja oli aivan mahtava tyttöjen kanssa. Lapset saivat ravata paljon itsenäisesti, kiertää tolppia, kävellä puomien yli ja kokeilla peruuttamista. Jalustimia ei otettu jalkaan ollenkaan tunnin aikana ja alkupomppimisen jälkeen ravi sujui oikein hyvin. Tytöt saivat myös kokeilla maailmanympärysmatkaa ja vaikka ensimmäinen reaktio oli, että en kyllä mene istumaan väärinpäin hevosen selkään, niin lopulta tytöt kävelivät taluttajan avulla ympäri maneesia. Ja tärkeintä tässä kaikessa oli se, että keskityttiin siihen, että käsi oli kevyt ja kädellä mietittiin vain eteenpäin. Todella kiva tunti kaiken kaikkiaan. 


Aktiivitallilta jatkoimme vielä Thorin luokse ja Thor sai ensin juosta vapaana kentällä. Thor oli melko energinen ja pörisevä eikä juoksuttaessa totellut kovinkaan hyvin riimu päässä. Siirryimme siis kentältä niitylle ja Thor juoksenteli pitkiä pätkiä syvässä lumessa. Oli ihana nähdä kun Benni ja lapset huusivat toisesta päädystä, näki miten Thor katsoi sinne päin ja lähti täyttä laukkaa heitä kohti. Valitettavasti porkkanat olivat loppu, mutta luulen että taputukset ja kannustushuudot jäivät mieleen. 


Tänään olimme Gunssanin estetunnilla ja että oli hauskaa. Hyppäsimme oikein rataa ja hyvin meni kaiken kaikkiaan. Välillä oli kyllä keskittyminen koetuksella kun ympärillä oli niin paljon kauniita nuoria tammoja. Tänään tuntui uskomattoman hyvältä, kun Thor hyppää niin rauhallisesti ja nätisti ja minulla on niin luottavainen ja hyvä olo Thorin kanssa. Masin kanssa on aina ollut hypätessä samanlainen olo. Kenties se syntyy yhteisestä luottamuksen tunteesta.


Perjantaina meillä oli sukulaisia kotona illallisella ja eilen oli sukujuhlat, joten ohjelmaa on ollut koko viikonlopun. Ella lähti tänään kaverin syntymäpäiväjuhlille oikein discoprinsessana ja nyt nautimme rauhallisesta koti-illasta perheen parissa.

No comments:

Post a Comment