Sunday, October 16, 2011

Home sweet home

Nyhavn, Kööpenhamina

Varasimme pöydän Tanskassa sijaitsevaan, maailman parhaimmaksi ravintolaksi äänestettyyn Nomaan kesällä. Lokakuussa vietimme seitsemän ystävän kanssa viikonlopun Kööpenhaminassa ja saimme kokea Noman erilaisen maailman. 


Noma tarjosi ennenkokemattoman makuelämyksen ja oli kiinnostavaa syödä jäkälää ja muita Pohjoismaisia raaka-aineita. Ravintolassa oli yksi kokki jokaista vierasta kohden, joten myös tarjoilu toimi erinomaisesti. Kokit tulivat ympäri maailmaa ja oli kiinnostavaa seurata miten intohimoisesti he kaikki suhtautuivat ruokaan ja ruoan laittoon. 

Ehdimme myös pyöräillä Kööpenhaminassa, jossa pyöräilijö on kuningas liikenteessä.

Kotiin saavuttuamme ajoin suoraan talllille siivoamaan karsinoita ja kävimme nyhtäämässä pellolla pimeässä Thorin kanssa vehreätä vihreää ruohoa. Poikkesimme myös maneesissa ja Thor on herkistynyt paljon avuilleni maasta käsin, joka on varmaan suuri syy siihen, että Thor tuntuu paremmalta myös selästä käsin ja esimerkiksi sivuttaiset liikkeet sujuvat helpommin. Thor on kaikin tavoin todella tyytväisen oloinen ja syö heinää kuin viimeistä päivää (joka on kiinnostavaa, sillä Thorin saapuessa Suomeen Thor söi kovin vähän heinää). Voisiko syy olla se, että Thor oli stressaantunut, tai oliko Thorilla lievä vatsahaava? Mielestäni on kuitenkin upeata, että heinä maistuu tällä hetkellä niin hyvin. 

Ensi viikolla on jälleen vuorossa Horse Show. Olen keskiviikkona koko päivän töissä areenalla ja sunnuntaina mennään jälleen Jessican ja Tiinan kanssa katsomaan Rolex FEI World Cup -näytöstä.


Yksi Noman maukkaista aterioista

No comments:

Post a Comment