Tuesday, October 18, 2011

"Rid in i en tunnel"


Thor oli tänään alkutunnista hieman hidas pohkeelle ja kesti vähän aikaa saada Thor liikkumaan selästä ja koko rungosta eteen. Olemme Mian kanssa tietoisesti pyrkineet siihen, että Thor liikkuisi rauhallisemmin ja reagoisi nopeammin avuille. Nyt täytyy vain varoa, että ratsastus ei olisi liian rauhallista (se ei tosin Thorin kanssa koskaan taida koitua ongelmaksi.)

Ella ja Thor harjoittelevat pysähdyksiä.


Illan tunnista sain jälleen paljon irti ja etenkin pari asiaa jäivät mieleeni:

Mia puhui tunneliin ratsastamisesta"Tänk att ni rider in i en tunnel" mielikuvana tunneli, johon hevosen tulisi mahtua. "Jos hevonen siirtää takaosaansa ulos, niin korjatkaa hevosen etuosaa, niin takaosa seuraa kyllä mukana." Mielestäni tuo tunneliin ratsastamisen metafora auttoi minua pitämään Thorin suorempana ja kun mietin etuosan suoristamista takaosan sijasta se toimi meillä hyvin.

Äidin pikku apuri!
Mia puhui myös ajatuksen voimasta ja miten ajattelemme usein negatiivisesti aloittaessamme ratsastuksen. Ajattelemme, että hevonen ei tänään tunnu hyvältä tai tänään ei ole hyvä päivä jne. Välillä on jopa parempi jättää ratsastamatta tai tehdä jotain aivan muuta kuin oli aikomus sen sijaan, että jatkaa negatiivista ajatusmalliaan.

Samalla kun Mia sen sanoi, niin huomasin, että ajatukseni tosiaan olivat negatiivisia. Mietin, että Thor ei tunnu niin hyvältä ja Thor hieman kiemurtelee jne. Juuri silloin muutin ajatukseni toiseen suuntaan ja tunti oli todella onnistunut ja Thor liikkui hienosti. Kiitos Mia avusta. Välillä mietin miten paljon asioita jäisikään hahmottamatta ilman pätevän valmentajan apua

Tunnin loppupuolella siirryimme maneesista ulkokentälle ratsastamaan ja on suuri nautinto ratsastaa nuorella hevosella, joka pysyy täysin rauhallisena vaikka siirrymme yhtäkkiä tuuliselle kentälle jonka lähellä porataan, koiria on mukana kentällä. Ella juoksee ja leikkii ja hevosia tulee ja menee joka suunnasta.

Hohoijaa

2 comments:

  1. Hyviä vinkkejä, opin itsekin jotain! Harmillista kun videot olivatniin tummia, mutta upeasti Thor liikkuu.

    ReplyDelete
  2. Kiva kuulla Helena! Tykkään kovasti, kun Mia kertoo asioita kaikessa rauhassa ja joudumme ratsastajina pysähtymään hetkeksi miettimään mitä me ihan oikeasti teemme tuolla hevosen selässä:)

    Videot ovat tosiaan hieman tummia, kun siirryimme ulos kentälle. Ensi kerralla lataan vähän parempaa materiaalia. Thor on kyllä todella kiva hevonen:) Mikä hevonen sinulla itse on kuvassa?

    ReplyDelete