Saturday, October 8, 2011

Jokin loksahti paikoilleen


Thor ja Klöntti saavat todellakin nauttia syksyn tulosta tänä vuonna. Herrat ovat edelleen laitumella yhdessä ja tänään sain siirtää hevoset pariksi tunniksi viereiselle laitumelle. Tyytyväisinä herrat rouskuttivat järven rannalla ja olisimme voineet jättää Ellan kanssa tallityöt ja tunnin väliin vain katsoaksemme hevosten rauhallista laiduntamista.

Jokin loksahti tänään paikoilleen tunnilla. Thor oli alusta asti tasainen, suorempi molemmissa kierroksissa ja siirtymiset sujuivat hyvin. Pohkeenväistöt sujuivat ajatuksen voimalla ja pari kertaa piti oikein kiljaista ilosta. Thor kyllä hieman ihmetteli, että mitä tuo typpi tuolla selässä huutelee.

Aamulla joogasin ja luin Mari Oksasen mantran iDing - Dressagea Dingolla blogista (pidin etenkin napa kohti hevosen korvia kohdasta). Heti tunnin alusta jotain oli selvästi muuttunut istuntani osalta. En tarkkaan osaa sanoa mitä oli tapahtunut, mutta uskon, että se on monen asian summa ja ratsastaminen ilman jalustimia on tehnyt ihmeitä. Tänään sain jälleen aloittaa ilman jalustimia ja kun otin jalustimet takaisin jalkaan Mia pyysi minua välillä miettimään polvien nostamista ylöspäin, jotta jatkaisin vatsalihaksien aktivoimista ja pitäisin takapään satulassa jalustimista huolimatta. Mia sanoi mielestäni hyvin: "Älä tee sitä itsellesi helpoksi vain sen takia, että voit." 


Nyt vietämme rakkaan perheen kanssa koti-iltaa ja vatsa on täynnä leipomaamme uunituoretta pizzaa. Kim on kohta tulossa vierailulle ystävänsä Kallen kanssa ja tytöt ehtivät jo kirjoittaa kortin Kimille.


Kirjavinkki: Arthur Kottas-Heldenberg, Kottas on Dressage

No comments:

Post a Comment