Wednesday, November 26, 2014

Huippu Juppe ja akupunktioneulat

Mainitsin Peruutuksia peruutuksien perään -kirjoituksessa, että Thor on ravistellut päätä hieman hassusti. Ei siinä, että Thorillahan on alusta asti ollut paha purentavikaongelma, mutta jotenkin muiden asioiden hieman korjaannuttua tuntui ratsastaessa selkeämmin miten epämukavuus tuli niskan alueelta.

Akupunktio Juppe oli eilen tallilla hoitamassa hevosia. Juppe on hoitanut Masia vuosia ja Teselloa ja Thoria pari kertaa. Pyysin Juppea kokeilemaan mikäli hän tuntee jotain kireyksiä niskan alueella ja voisiko sille tehdä jotain. Juppe tunnusteli hetken ja pyysi sitten minua kokeilemaan Thoria edestäpäin korvien takaa. Thor ei selvästi halunnut kääntää niskaa oikealle yhtä hyvin kuin vasemmalle ja vasen puoli oli paljon isompi kuin oikea puoli. Eli todella selkeä epäsymmetria. Johon Juppe totesi, että ehkä perimmäinen ongelma ei olekaan purentavika vaan ennemminkin vika voisi löytyä kaularangasta ja kyseinen vika aiheuttaa myös vinoudet purennassa.

Joka tapauksessa Juppe hoiti sitten Thoria hetken ja puoliero oli hoidon jälkeen hieman pienempi. Juttelimme myös siitä, että vasemman puolen lapa kipeytyy helpommin ja Juppe meinasi, että nämä asiat linkittyvät varmaan yksi yhteen.

On jotenkin hassua miten oppii tunteman oman hevosen ja sen vaivat. Olen niin iloinen, että pystyn jo melko hyvin lukemaan Thoria ja osaan neuvoa missä ongelma saattaa piileä. Koska meillä ei vielä ole käynyt kiropraktikkoa olen nyt pyytänyt ihanaa, englannista valmistautunutta eläinkiropraktikko Linda Telfordia käymään tallilla sunnuntaina. Toivoisin kiropraktikon näkemystä asiaan ja jos ongelma tosiaan sijaitsee jossain syvemmällä kenties saisimme jotain niksautettua auki. En melkein malta odottaa sunnuntaihin asti.

Maanantaina Thor juoksutettiin ja eilen oli oikein rankka koulutunti. Paljon siirtymisiä, sulkutaivutusta suoralla uralla, salmiakkia pitkin ratsastamista taivuttaen aina eri suuntiin ja voltti jokaisella linjalla. Olin karvasatulalla tunnilla, joten sain taas istua oikein toden teolla ja olimme molemmat oikein tyytyväisiä ja hikisiä tunnin loputtua.

Tänään oli sitten vuorossa estetunti ja oli niin super super hauskaa taas. Odotan jotenkin joka viikkoista pomppimista niin paljon ja tänään pääsimme jo hyppimään vähän enemmän. Aloitimme tunnin innari pujottelulla. Eli ravissa innari pujotellen, niin että tulee nopeat käännökset ja hevosen tulee taipua rungosta oikein kunnolla. Sen jälkeen laukkaa 5 kierrosta kevyessä istunnassa molempiin suuntiin hakien hyvää, rytmikästä laukkaa. Teimme sitten erinäisiä harjoituksia ja hyppäsimme lopuksi kaikki esteet joitain kertoja. Thor tuli todella kevyesti ja rytmikkäästi esteille ja vaihtoi laukan helposti. Istun itse hieman liikaa etukenossa, mutta muuten olin todella tyytyväinen tämän päivän tuntiin. Ja täytyy sanoa, että Thor tuntui paremmalta myös edestä eli selvästi Jupen neulat olivat jälleen kerran tehneet ihmeitä.Lue lisää: 
Johan Nymanin aka Jupen yhteystiedot: Akupunktioklinikka
Akupunktiopäivä (Juppe hoitaa Thoria ensimmäisen kerran)

Lue myös: 
The Horse: Acupuncturing Away the Lazy
Dr. Allen Schoen - Holistic Integrative Veterinary Healthcare

2 comments:

 1. Kia, har du provat O.T.E hieronta till Thor? Vi har åtminstone haft jätte stor nytta av det. Kolla O.T.E Hoitokeskus hemsida.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej! Har faktiskt inte gjort det. Råka just bli bjuden med på en O.T.E -kurs som jag tyvärr inte slipper med på men verkar helt jätte intressant. Vi har ju haft massor hjälp av kraniosakralterapin och det här har ju varit en lång process med Thor eftersom han haft så mycket som man behövt jobba med. Är jätte glad om vi äntligen kommit fram till nåt ännu konkretare som man hoppeligen kan få hjälp med. Thor har ju blivit riden helt för hårt helt för ung så det mest skrämmande är ju om det skulle finnas nåt värre slitage som helt enkelt gått för långt på en för ung ålder. Men skall absolut prova O.T.E för Thor nångång helt av intresse och hoppas så att vi får lite mer hjälp av kiropraktikern. Och nu ska man ju komma ihåg att jag är en lite överhysterisk hästägare. Jag vill bara att hästen ska ha det bra och ridningen ska kännas lätt och det går inte då hästen har ont nånstans. Och det har ju nog dom flesta hästar men det är kanske inte alltid så lätt att känna. Och naturlig motion och mycket terräng är ju nog den bästa massagen:)

   Skulle gärna höra lite mer om era erfarenheter av O.T.E -hieronta. Vad har ni använt det för, vad har det hjälpt till? Tycker bara det är så super intressant med sånhänt:) Och sen när man kommer in på den psykiska faktorn så är det ju ännu intressantare. Trodde Thor var sjuk igår efter ridningen för han var så lugn och nöjd. Min kompis skratta sen att kanske han bara inte är vrålhungrig eller stressad och behöver inte skynda rakt till maten. Och sen tror jag nog att Juppes behandling fick nacken att slappna av och Thor hade helt enkelt bättre att vara.

   Delete