Tuesday, June 26, 2012

Tiukat käännökset ja käden asento

Uusi sadeasu

Sain eilen viestin Tiinalta töihin: "tarvitsetko jotain Hööksistä"? Ja vähän ajan päästä puhelinsoiton: "täällä on alennusmyynti alkanut juuri". Ilahduin niin tästä pienestä, mutta kuitenkin niin suuresta eleestä ja Tiina toi mukanaan heppakarkkeja, uuden satulahuovan ja kuvassa näkyvän sadeasun. Ja kaiken kukkuraksi sain yllätyssyntymäpäivälahjaksi Thorille kuljetussuojat (vaikka syntymäpäiviin on vielä aikaa). Ne tulevat täydelliseen saumaan, sillä siirrään Thorin jälleen Inkooseen Masin viereiselle tallille heinäkuun yli ja ensi lauantaina ja sunnuntaina osallistun Stall Granåsassa järjestetylle Marin kurssille.  

Saapuessani mökille mieheni toi vielä ihanan yllätyksen. Hän oli ostanut Crocsin valkoiset kumisaappaat minulle ja tyttärelleen ja voi vitsi, että voi ihminen ilahtua. Tällaiset pienet eleet tekevät arjesta niin mahtavan. Ja kyse ei tietenkään ole siitä, että pitää ostaa jotain vaan siitä, että joku muu ajattelee juuri sinua päivän aikana. Illalla lämmitimme vielä rantasaunan ja valitettavasti kamera oli jäänyt kotiin, mutta sain ikuistetta kännykällä allanäkyvän pienen lintusaaren. Oli maaginen hetki kun linnut huusivat ja aurinko valaisi pienet vierekkäiset saaret. 


Tänään tein töitä kotoa lasten kanssa ja lähdin sen jälkeen ratsastamaan Ametistilla ja estetunnille Thorin kanssa. Thor oli niin tyytyväisen oloinen Meskan ja Rollen kanssa laitumella ja katseli kun lähdimme Ametistin kanssa maastoon. Ratsastin Ametistilla ilman jalustimia suurimman osan ajasta ja keskityin omaan istuntaan maastossa ja kentällä. Sain tehdä kunnolla hommia ja kiinnitin huomiota käsieni asentoon. Oikea ranteeni tuuppaa heittäytymään alas ja se ei tietenkään edesauta, että saisin oikean hartiani pysymään takana (katsokaa viimeinen kuva). On niin mahtavaa hahmottaa eri asioita omassa istunnassa enkä ollut edes tullut ajatelleeksi miten paljon käteni asento vaikuttaa ylävartaloon. 


Estetunti sujui todella hyvin Thorin kanssa. Menimme kolmea puomia ympyrällä. Ensin ravia molempiin suuntaan ja sitten laukkaa ja sitten niin, että keskimmäinen puomi oli ensin vain nostettu toiselta puolelta ja sen jälkeen pystynä. Siitä jatkoimme sitten parille ristikolle ja viimeinen tehtävä oli ratsastaa ristikko oikeassa kierroksessa ja kääntää sarjalle nopeasti ja siitä jatkaa taas kolmen pompun ympyrälle. Thor teki töitä upeasti ja suurin ongelma istuu selässä. Thor tekisi varmaan paljon tasaisempia hyppyjä ja tulisi paremmin esteelle, jos vain antaisin Thorin tulla rauhassa enkä ajaisi Thoria esteelle.

Käännökset olivat tänään hieman haastavia tässä vaiheessa nuorelle hevoselle joten taidan pyytää hieman loivempia kurveja ensi kerralla. Ei ole kyse siitä, että Thor ei käänny, mutta haluaisin ensin vain peruasiat kuntoon. Olipa kuitenkin taas niin hauska hypätä. En voi ymmärtää, että minulla on niin ihana nuori elämänkumppani. Thor on vain mitä mahtavin. Ja ihaninta oli, että Thor ei melkein reagoinut kun näki minut tänään. Se vain katseli tyytyväisenä ja tuntui niin onnellisen oloiselta muiden hevosten seurassa laitumella. Nyt saa vain toivoa, että Thorin ja mahdollinen tarhakaveri Ninalla tulisivat hyvin toimeen. Viime vuonnahan ei mennyt ihan kuten Strömsössä Butrik ponin kanssa.

Rolle ja Thor. Parhaat kaverukset.

Käden asennon muuttuessa, muuttuu myös olkapään asento.
Kuva: Spänst & Harmoni i Ryttarens sits -kirjasta

No comments:

Post a Comment