Wednesday, June 6, 2012

Legot kunnossaOlen odottanut tätä hetkeä melkein vuoden. Voin oikeasti aloittaa ratsastamisen Thorilla, niin että meillä molemmilla on hauskaa ja Thor tuntuu suoralta, tasaiselta ja kuuliaiselta. Thor oli luultavasti viime viikolla vielä arka suustaan. Eilen Thor ei oikein jaksanut keskittyä, mutta tuntui muuten hyvältä ratsastaessa ja tänään aloitimme Johannan tunnin pohkeenväistöillä ja pysähtymisillä. Niistä siirryimme tekemään kiemurauria ja Thorin kanssa piti miettiä, että hevonen kulkee suorana kaikilla avuilla eikä vain taivu kaulasta. Harjoittelimme jälleen rataharjoituksen helppo B:0 -ohjelman kuvioita ja tänään Thor siirtyi diagonaaleilla paljon tasaisemmin laukasta raviin.

Thor hakeutui kunnolla ohjastuntumalle tänään ja ymmärsin vasta nyt miten tyhjä Thor on ollut edestä aikaisemmin. Thor ei varmaan vain ole pystynyt hakeutumaan hammasongelmien takia kunnolla alas. Thor oli myös selvästi suorempi ja käynti oli levollinen ja tasainen. Olo on kuin parivaljakolla kuvassa.

Tunnin jälkeen kävimme vielä läpi rataa Johannan kanssa ja juttelimme niitä näitä. Seurasimme Wacken tuntia ja oli kiinnostavaa nähdä mitä neuvoja Johanna antoi Jennalle ja Wackelle oikeassa laukassa, kun Wacke kaatuu sisäänpäin takaosalla. Johanna pyysi Jennaa kääntämään etuosaa sisälle jolloin Wacke selvästi suoristui.

Juttelimme myös siitä miten hyvää vastalaukkaharjoitukset tekee hevosille. Jos hevosella on hyvä tasapaino ja vastalaukan tahti säilyy hyvänä, niin hyvä harjoitus on ratsastaa hevosta ympyrällä vastalaukassa ja jossain vaiheessa asettaa hevonen ikäänkuin pois laukan suunnasta. Toinen hyvä harjoitus on ratsastaa kahdeksikkoa niin, että toinen kahdeksikko on vastalaukkaa ja kokeneemmalla hevosella voi vaihtaa vastalaukasta vastalaukkaan kahdeksikolla.

Lauantaina hevoset pääsevät laitumelle varhain aamulla. Aion ehdottomasti olla paikan päällä.

No comments:

Post a Comment