Wednesday, June 20, 2012

Matkaa lonkasta polveen

Harjoittelimme suurimman osan Johannan tunnista siirtymisiä. Tunnin alussa juttelimme jälleen satuloista ja Johanna avasi jalkojani sivuille, jotta saisin lonkat avattua. Kun keskityin istuntaan ja lonkkien avaamiseen sain jalat parempaan asentoon, löysin pareremmin oman keskipisteeni ja istuin istuinluiden päällä.

Balance in Movement, Individual differences in the upper body sections

Mietin taas miten sitä aina oppii uusia asioita. Olen nähnyt kirjoituksessa näkyvät kuvat ja lukenut aiheesta Balance in Movement -kirjasta, mutta vasta kun Johanna kertoi, että minulla on sen verran pitkä matka lonkasta polveen (lue: pitkä reisi) ja se aiheuttaa sen, että jaloillani ei ole tarpeeksi tilaa ja istunta menee liian takapainoiseksi, niin ymmärsin konkreettisesti mistä on kyse. Johanna on siis sitä mieltä, että minulla pitäisi olla enemmän tilaa itse satulassa (yli 17 tuumainen istuin) tai pidemmät siivet satulassa (teetetään usein mittatilaustyönä). Thorilla on kuitenkin lyhyt selkä, joten isompaa istuinta ei oikein voi harkita.

Balance in Movement, Different size proportions standing

Ihana tallikaverini oli pyytänyt satula-autoa kylään, joten sain nyt kokeiluun Albionin satulan. Katsotaan löytyisikö siitä edes väliaikainen ratkaisu satulaongelmaan.

Balance in Movement, Different size proportions sitting

Teimme alussa ravi-käynti siirtymisiä ja sen jälkeen ravi-pysähdyksiä ja sen jälkeen vaihdeltiin niiden välillä. Thorin kanssa tuntuu siltä, että saan paremmin apuni läpi kun teen pari pysähdystä aina väliin.

Siirryimme sen jälkeen tekemään laukka-ravi siirtymisiä ja siitä vielä laukka-käynti siirtymisiä. Johanna pyysi minua tekemään siirtymiset nopeammalla tahdilla, jotta Thor ei ehdi keksiä kaikenlaista ennen siirtymisiä. Nopeat siirtymiset toimivat meille ja lopulta Thor kantoi itseään hienosti ja siirtyi sujuvasti laukasta käyntiin ja laukasta pysähdykseen.

Balance in Movement, The individual middle posture

Tärkeintä harjoituksissa oli käyttää istuntaa ja puristaa hieman siirtymisissä käyntiin, muistaa hengittää ulos ja eteenpäin lähtiessä Johanna pyysi meitä avaamaan lantiota. Siirtymisissä lähdin helposti keventämään istuntaa jalustimille ja sain todella tehdä töitä jotta pääsin istumaan kunnolla Thorin ympäri.

Balance in Movement, Every rider has his own individual leg length
Huomenna vietän aikaa rakkaan tyttäreni kanssa. Käymme Inkoon keskustassa juomassa kahvit ja syömässä maailman parhaimmat piirakat.

6 comments:

 1. Kannattaa myös välttää satuloita, joissa on iso polvituki, sillä pitkäjalkaiselle ne aiheuttavat usein ongelmaa, kun jalka lähtee liian taakse.

  ReplyDelete
 2. Albionissa on melko isot polvituet. Satula on Albion Premium tai joku sen niminen. Mietin eilen tuota samaista asiaa, mutta tuo oli ainoa satula joka istui jotenkuten joten otin sen nyt kokeiluun. Taitaa siis tämä kokeilu jäädä lyhyeen. Pasir and Sonissa tuntuu taas, että alapohkeeni jää liian tyhjäksi ja nykyisessä Kieffer Malmössä joudun etukenoon.

  Onneksi on istuva estesatula ja tässä harjaantuu ainakin satulasilmä matkan varrella;)

  ReplyDelete
 3. Oletko kokeillut Prestigen satuloita?
  Meillä sopii mainiosti sekä lyhyelle että pitkälle ratsastajalle. Yksisiipinen on oikea unelma! Lisäksi niissä on aika kapea istuin, joten lonkat pääsevät helposti oikeaan asentoon ja ratsastaja lähelle hevosta.

  ReplyDelete
 4. Hei anonymous!

  Kiitos kovasti vinkistä. En ole kokeillut Prestigen satuloita, mutta taidanpa ensi satulakokeilun yhteydessä kysellä Prestige-satuloiden perään. Voi olla, että ainoa vaihtoehto on mittatilata satula, kun Thorilla on niin lyhyt selkä ja mulla niin pitkät reidet:) Satulan tilaaminen ei kuitenkaan vielä ole ajankohtaista, sillä Thor kehittyy koko ajan.

  ReplyDelete
 5. Prestigen toppaukset ovat kovin lyhyet, joten aika hyvin käyvät lyhyeenkin selkään. Kannattaa kokeilla! Meidän tallin pitkäkoipi pystyy mainiosti ratsastamaan myös 16" prestigessä.

  Terveisin Mari (joka lähetti äskeisen anonymous-kommentinkin) :)

  ReplyDelete
 6. Ok mahtavaa. Ei kuin Prestigeä kokeiluun siis;) Hauskaa juhannusta!

  ReplyDelete