Saturday, June 30, 2012

Marin kurssi

Saimme iloksemme osallistua kolmatta kertaa Marin kurssille Thorin kanssa tänään. Mari totesi heti alkuun, että Thor on suoristunut ja asettavia liikkeitä ei tarvitse tehdä yhtä paljon kuin viimeksi. Marin mielestä Thorin selkä tuntui aika kovalta ja siirtymisissä on vielä paljon hommaa. Tänään keskityimme siirtymisiin ja Mari ratsasti Thorilla aluksi. Hyppäsin sen jälkeen selkään ja teimme siirtymisiä käynnistä raviin ja ravista laukkaan. Sain keskittyä siihen, että en vedä kädellä vaan käytän istuntaa ja pohjetta siirtymisissä. Jos Thor ei kuuntele ja vetää pään ylös, ratsastan eteen ja pyydän uutta siirtymistä.

Muiden lounastaessa hengailimme
maneesissa ja vietimme laautaikaa yhdessä. 

Onnistuimme monen hyvän siirtymisen kanssa ja olen todella tyytyväinen. Thor tuntui niin hyvältä ratsastaa. Muutimme eilen Inkooseen ja tänään lähdimme heti valmentautumaan. Thor oli hieman levoton uudessa paikassa etenkin kun hänen ympärillä seisoo 20 tammaa, mutta rauhoittui heti kun tulin tänään ja käyttytyi todella hyvin koko päivän. Kun tulimme takaisin Inkooseen Thor hyökkäsi ruohon kimppuun ja jäi levollisen oloisena syömään laitumelle.

Mari ja Thor

Thor asuu koko heinäkuun ulkona ja tuntui niin hyvältä jättää Thor ulos valmennuksen jälkeen. Yön Thor on varmaan sateen takia saanut viettää sisällä, mutta muuten Thor saa laiduntaa myös öisin. Luin joskus artikkelin jossa oltiin tutkittu hevosten käyttäytymistä päivin ja öin ja jossain vaiheessa yötä hevoset keksivät kaikenlaista tekemistä, sillä niillä on niin tylsää ja nälkä. Hevonen kun kuitenkin on tottunut syömään suurimman osan vuorokaudesta.

Mari ja Thor
Mietin miten saan Thorin ulos traileirsta yksin valmennuksen jälkeen. Kauan en ehtinyt pohtia, sillä Thor kääntyi itse ja meinasi jäädä jumiin, mutta sai jollain ihmeen tavalla käännettyä koko runkonsa. Eli kauaa ei tarvinnut miettiä, mutta ehkä ei ihan noin seuraavalla kerralla.....

Sari meidän tallilta hieroi Thorin toisen kerran viime viikolla ja vasempi lapa ei enää ollut jumissa. Oikealla puolella oli enemmän hierottavaa tällä kertaa, mutta Thor oli parempi kuin viimeksi.

Saimme vihdoinkin myös rungottoman karvasatulan, jonka voitin valokuvauskilpailussa noin vuosi sitten.

3 comments:

 1. Olipa vaarallinen tilanne purussa! Yksin purkaminenonnistuu hyvin liinalla. Käy avaamassa takasilta, mene hevosen vierestä kytkemään liina, irrota se edestä ja tule taas hevosen vierestä avaamaan takapuomi.

  Yötä päivää laiduntaminen on on hieno juttu- jos olosuhteet ovat kunnossa. Muistanpa kesän, jolloin satoi niin paljon, etteivät hevoset enää halunneet mennä märkään maahan maate nukkumaan, jolloin ne eivät päässeet lepäämään kunnolla. Tai kesät, jolloin paarmoja tai viheliäisiä polttiaisia on niin paljon ilmassa, että hevoset juoksevat itsensä läkähdyksiin niitä paetessaan... Oma tammani jouduttiin lopettamaan tällaisesen juoksun ja piehtaroinnin aiheuttaman suolen
  asentomuutoksen vuoksi, joten olen tullut aika paljon varovaisemmaksi sen suhteen, kuinka paljon hevosen on "ok" olla levoton laitumella.

  Hyää kesän aikaa teille!

  ReplyDelete
 2. Toivottavasti nähdään tässä joku kerta! Ihanaa että teillä menee kivasti :)

  ReplyDelete
 3. Ihana Sara, mietin sua juuri toissapäivänä kun kokeilin Thorin jalkaa ja liikaluu on pienentynyt silmissä. Mietin miten uskomaton apu olit meille Oittaalla. Kiitos tuhannesti ja ehdottomasti nähdään pian. Soittelen lähiaikoina.

  Laura, niin oli ja kiitos neuvosta:) Päästin Thorin irti ja yhtäkkiä hevoseni seisoi jo pää väärään suuntaan.

  Yötä päivää laiduntaminen ei aina suomen olosuhteissa ole paras mahdollinen, mutta onneksi hevoset pääsevät sisälle jos sataa tai on muuten huono sää. Parasta on tietenkin myös, kun on oikein kuuma niin hevoset voivat olla sisällä päivät ja yöt ulkona. Yötä päivää laiduntaminen ei tietenkään sovi kaikille hevosille ja Thor on juuri sen takia ensimmäisen yön tai yöt sisällä (viime vuonna hieman enemmän kun kaikki oli niin uutta). Olisi tietenkin vielä parempi jos Thorilla olisi kaveri laitumella, mutta muut toverit ovat kuitenkin aivan vieressä. Thor on ulkona heinäkuun ja elokuun jälleen yöt sisällä kun muutamme takaisin Lapinkylään.

  Mahtavaa kesää myös teille Laura!

  ReplyDelete