Wednesday, August 19, 2015

Maailman makein keksintö: satulalaukku

Olimme tänään estetunnilla Aktiivitallin maneesilla ja tajusin pakatessamme meidät kotimatkalle, että en ole kertonut blogissani maailman makeimmasta keksinnöstä. Olinhan jo täysin innostunut, kun yhteistyökumppanimme Classic Equeen keksi antaa meille kokeiluun kypäränlämmittimen talvipakkasille, mutta että vyölaukku (satulalaukku) hevosille.

Saimme siis aivan mahtavan vyölaukun Classic Equeeniltä keväällä käyttöön. Laukku kiinnittyy rinnan edestä ja satulan siipien alle todella tukevasti kiinni. Laukkuun mahtuu hyvin esimerkiksi vesipullo, puhelin, namia hevoselle, hanskat, nenäliina ja kaikkea muuta pientä kivaa. Se on on oiva apu pitkille maastoille tai ihan vain maneesiin tallustaessa etenkin näin kuumalla ilmalla.

Koska vyölaukkua tänään ihasteltiin ja opettajamme Jannika ja muut tuntia seuranneet ihmiset kyselivät sen perään, niin täältä niitä saa. 35 eurolla saa sellaisen omakseen ja se kestää tuulta ja tuisketta.

Suosittelen todellakin himomaastoilijoille tai ihmisille kuten minä, jotka järjestävät itselleen tunnin mittaisen matkan maneesille.Kuvassa näkyy meidän uusi CWD-estesatula. Olen todella todella tyytyväinen satulaan. Se tuntuu niin suoralta ja hyvältä Thorin selässä. Thor liikkuu paljon isommin ja kantaa itseään luontevammin. Koska kaikki muut satulat ovat painaneet Trapezius-lihaksen kohdalla ei Thor ole kyennyt liikkumaan oikein päin. Pysyn myös itse ihan eri tavalla pystyssä enkä joudu yhtä helposti etukenoon. Satulassa on todella vähän tukea, joten hypätessä se tuntui alussa hieman erilaiselta, mutta tuntuu että tässä satulassa kaikki on mahdollista. Se on vain kuin tehty meille, ja niinhän se on. Mittatilattu ja kaikki. Nyt kun olisi vielä satulan oston jälkeen varaa pidempään satulavyöhön ja oikeanvärisiin jalustinhihnoihin.:)

Rakkaat Marelda ja PauliinaThorilta vääntyi maanantaina kenkä, joten eilinen Monikan valmennus peruuntui. Tiina sai onneksi kengän pois jalasta ja laitoimme Jeesus-teippiä kavion päälle. Ihana paikallinen kengittäjä pääsi heti seuraavana aamuna kengittämään ja tänään olimme jo täydessä vauhdissa. Oscar, joka kengitti Thoria myös viimeksi sanoi, että kaviot näyttävät jo paremmalta ja oli sitä mieltä, että ollaan menossa oikeaan suuntaan. Hän oli yllättynyt siitä, että kaviot olivat kasvaneet niin hyvin neljässä viikossa ja sai tällä kertaa hyvin kengät lyötyä jalkaan.

Tänään menimme toisen ratsukon kanssa Jannikan estetunnille ja ratsastimme innareita. Ensin ravissa puomeja ja sen jälkeen Jannika nosti aina yhden esteen kerrallaan suoralla linjalla. Thor oli aivan ihana ja viimeisen esteen noustessa Jannika jopa hieman yllättyi siitä miten vaivattomasti Thor hyppäsi myös suurempia esteitä.

Tunnin jälkeen ravasimme ja laukkasimme suurimman osan matkasta kotiin ja vein hevoset laitumelle. Sen jälkeen saimme seuraa rakkaasta veljestäni, hänen tyttöystävästään ja parista kaverista koska teimme yhtä hauskaa juttua yhdessä. Veljeni ratsasti tänään kunnolla ensimmäistä kertaa ja vietimme yhdessä monta tuntia hevosten parissa.

Mahtava päivä kaiken kaikkiaan.

Postaus on toteutettu yhteistyössä Classic Equeenin kanssa. 

No comments:

Post a Comment