Monday, August 10, 2015

"Hymyile Kia, tämä voi olla hauskaa"


Ai että oli ihanaa päästä ensimmäistä kertaa estetunnille tänään pitkästä aikaa. Olin jo jutellut lasten opettajan Jannikan kanssa alkukesästä mahdollisista estetunneista, mutta en viitsinyt edes ajatella koko asiaa kun Thor oli epäpuhdas.

Viime viikolla tuntui kuitenkin jo siltä, että voisi sopia mahdollisesta estetunnista ja tänään lähdettiin sitten kävelemään Aktiivitallin maneesia kohti ennen puolta päivää. Thor on maastoillut ja uinut koko kesän, joten kunnosta ei ole puutetta. Thor on tuntunut hyvältä ratsastaa maastossa ja täysin puhtaalta, mutta olin hieman hermostunut koska en ollut ihan varma miten Thor reagoisi uudessa ympäristössä tai miltä vasen etunen tuntuisi maneesin pohjalla.

Jannika oli laittanut ympyrälle pari ristikkoa ja pari innaria. Kävimme läpi mitkä ovat esteiden välit ravissa ja laukassa ja juttelimme miten tärkeätä on tiedostaa oman hevosen laukan askeleen pituus. Lähdimme sitten työstämään tehtäviä melko nopeasti ravissa koska olimme jo kävelleet maneesille 45 minuutin lenkin ennen tuntia. Lähestyimme ristikoita kevyessä ravissa molemmista suunnista ja sen jälkeen tulimme suoraan innarille ravissa ja kun oltiin hypätty sitä jatkettiin ensin oikealle ristikolle, sitten vasemmalle ristikolle ja sitten vasemmalta ristikolta oikealle ristikolle ympyrälle. Keskityimme vain hyvään tahtiin ja rentouteen ja Thor sai tulla korkeassa muodossa esteille.

Jannikan mielestä Thor kuunteli erityisen hyvin apuja, jopa niin paljon että aina kun laukka ei vaihtunut oli se täysin ratsastajan vika. Jannika oli myös sitä mieltä, että Thor liikkui melko lyhyessä muodossa ja halusi vähän enemmän eteenpäinpyrkivyyttä. Koska Jannika ei aikaisemmin ole opettanut meitä totesin, että tämä on varmaan hieman jäänne siitä, että Thor on aina pyrkinyt niin paljon eteenpäin ja jäänyt etupainoiseksi. Kun on vuosia yrittänyt korjata sitä, että Thor juoksee liian kovaa eikä jarruja ole on helppoa jäädä liian hitaaksi ja lyhyeksi.

Tärkein opetus tänään oli kuitenkin, kun Jannika sanoi alkutunnista, että "Hymyile Kia, tämä voi olla hauskaa." Hän totesi, että meidän meno oli nättiä, mutta jotenkin hyvin kontrolloitua. Hän halusi vähän enemmän rentoutta ja tekemisen meininkiä ja muistutti tosiaan, että tämä voi olla hauskaa.

Ja kuulkaas, niin se vain on, että kun hymyilee, hymyilee myös hevonen. Ja helppo se oli hymyillä, kun Thor oli letkeä, rento, kuuliainen ja todella hyvä lihaksistoltaan. Thor oli myös todella suoran tuntuinen ja vain kaiken kaikkiaan super upea. Ainoa mistä huomaa, että jotain häikkää on ollut vasemmassa etujalassa ja että kengityksessä on vielä tekemistä on hieman normaalia lyhyemmät askeleet. Sinänsä, kun ravasimme ja laukkasimme melkein koko matkan kotiin ei tuntunut askelpituuden venyttämisessä olevan mitään ongelmaa.

Hyvällä fiiliksellä lähdimme kotimatkalle maneesista. 

Viikonlopun vietimme saaressa ja hevoset saivat enimmäkseen olla kotipihassa auringosta suojassa. Eilen illalla haimme kuitenkin vielä Thorin mukaan uimaan kun tulin kotiin ratsastustunteja pitämästä. Oli melko myöhä ja olisi vain halunnut käpertyä peiton alle, mutta eilistä uimatuokiota Thorin, Äidin ja Ellan kanssa en kyllä vaihtaisi mihinkään.

No comments:

Post a Comment