Monday, August 17, 2015

Kulttuurierot FIN vs. SWE

Naureskelimme sunnuntaina maastossa Annikan kanssa hevosten kulttuurieroille.

Suomenhevonen tietää mitä haluaa.
Hän kantaa läpi kantojen ja kivien.
Häntä ei paljon mikään hetkauta.
Hän ei paljoa puhu eikä pukahda.
Hän ei välitä vaikka muut pomppivat vaan jatkaa itsenäisesti matkaansa.
Hän on luotettava kaveri, satoi tai paistoi.
Hän rakastaa ruokaa.

Ruotsalainen puoliverinen kompuroi metsässä koska ajatukset ovat usein muualla.
Hän reagoi herkästi kaikkeen ja ei mihinkään.
Hän puhuu, kertoo kaikesta ja paljon.
Hän kysyy usein neuvoa muilta ja haluaa keskustella asioista. Vasta kun muut ovat samaa mieltä voi hän rauhallisin mielin rentoutua.
Hän on kranttu ruoan suhteen. Kaikki ruokalajikkeet eivät todellakaan kelpaa.
Hänellä on aina viimeisin tyyli ja täydellisessä karvassa ei näy edes lika.
Hänellä on hyvät kontaktit, muun muassa uimarannalle. 

8 comments:

 1. Hei Kia! Olen seurannut blogiasi alkukesästä lähtien ja en voi sanoa muuta kuin suurkiitos. Olen saanut paljon uutta tietoa hevosista, avartanut ajatteluani, nauranut ja välillä itkenytkin. Usein olen tullut äärettömän hyvälle tuulelle. Ja olenpa tilannut vinkistäsi kirjankin - nyt sitten yritän epätoivoisesti laittaa kirjan oppeja käytäntöön... Tämä postaus oli kerrassaan ihana! Hevoset ovat mahtavia persoonia, edustavatpa mitä kulttuuria tahansa. =)
  Maarit L.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi miten kiva kuulla Maarit L. Olen aina miettinyt, että jos edes yksi ihminen saa apua blogistani omaan hevosteluun on se maailman mahtavin juttu.

   Minkä kirjan tilasit?

   Ja kyllä ne ovat. Jätin nyt tältä erää vielä Portugalilaiset ja Ardennerit pois tästä tarinasta koska ajattelin, että olisi voinut mennä homma vähän liian hauskaksi:)

   Ihanaa alkavaa syksyä ja toivottavasti viihdyt blogini parissa vielä pitkään.

   Delete
  2. Hej Kia. Jag beställde Birthe Vogelius "Spänst & harmoni i ryttarens sits" - och den är nog bra! Om man kunde förverkiga lla goda råd och tips i boken... ;-)
   Har du läst "Dressage the light way" av Perry Wood? Eller "Balans till häst" av Susanne von Dietze? Hon har också skrivit ""Ryggvänlig ridning för både ryttare och häst". Rekommenderar hjärligt alla tre!
   mvh Maarit L.

   Delete
  3. Jee vad kul att du tycker om den Maarit. Gillar verkligen också boken. Den är super bra. Har läst Susanne Dietzes böcker och håller just på med "Ryggvänlig ridning för både ryttare och häst" men inte Perry Wood. Ska absolut sätta in en beställning. Tusen tack. Bara älskar böcker och i synnerhet bra hästböcker.

   Delete
  4. Du känner väl till även lite mera spännande hästböcker av Dick Francis?

   Delete
  5. Nä alltså det gör jag faktiskt inte. Väckte verkligen min nyfikenhet. Måst riktigt ta tid och bekanta mig och beställa lite nya fantastiska böcker. Hur har du kommit in på Francis? Hur har jag aldrig hört om honom? Fattar inte.

   Delete
 2. Haha! :D Otappa joskus tosiaan Emil ja Ecakin mukaan vertailuun.:)

  Maaritin kanssa samaa mieltä, mutta senhän varmaan tiesitkin. :) On tullut seurattua useampi vuosi (!) jo ja paljon olen oppinut ja saanut hyvää mieltä. Vaikka nyt on ollut hevostelu tauolla niin joka postaus tulee luettua.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niitä just mietin Ulla. Olispa ihan hauska vertailla myös niitä.:) Molemmat niin mahtavia kavereita.

   Ja kiitos ihanasta kommentista. On niin mukava kuulla, että jaksat seurata blogiani vuosi vuoden jälkeen. Miten kesä on muuten sujunut?

   Delete