Wednesday, February 26, 2014

Läsnä arjessa

Riikka, Thor ja Riikan ihana koiruli

Vauhdista ei elämässäni ole ollut puutetta. Olen mennyt tuhatta ja sataa, asunut noin kymmenessä maassa, opiskellut kolmea uutta kieltä, saanut upeita ystäviä ympäri maailmaa ja nauttinut kovasta sykkeestä. Sen takia on hauska huomata miten hyvältä tavallinen arki maistuu ja kuinka paljon nautin nykyään rauhallisista hetkistä ja laatuajasta rakkaimpieni parissa. Katri Syvärisen kirjoitus Paras tie hyvinvointiin käsittelee Omaa Juttua, joka saa aikaan sekä henkisesti että fyysisesti hyvän olon. Olen täysin samaa mieltä Katrin kanssa ja uskon, että nämä Omat Jutut saavat myös aikaan sen, että kun ihminen voi fyysisesti hyvin myös henkinen puoli saa kukoistaa ja ihmisen on helpompi olla läsnä arjessa. 

Eilen olimme Thorin kanssa Monikan tunnilla ja Thor oli aivan super hyvä. Olin niin onnellinen siitä, että Thor ei kertaakaan tunnin aikana ollut levoton suusta tai vetänyt päätä alaspäin vaikka meillä oli kuolaimet. Iltapäivän vietimme Ellan, Emelien ja Ellenin kanssa Kirkkonummen uimahallissa ja tänään olimme kuntosalilla Cinyan kanssa ja sen jälkeen laskettelemassa Kauniaisissa.


"Kun viitisen vuotta sitten aloin joogata, oivalsin nopeasti, miten selkeältä ja rauhalliselta mieli tuntuu harjoituksen aikana ja sen jälkeen. Samoihin aikoihin aloin vähän niin kuin itsestään vähentää alkoholinkäyttöäni. Ei enää huvittanut sekoittaa päätä tai kehoa, kun huomasin, miten hyvältä olo tuntuukaan ilman ylimääräisiä myrkkyjä. Sen jälkeen en ole juurikaan nauttinut paria lasia enempää per ilta. Viime vuonna taisin olla humalassa kerran. En kerro tätä minään ihanteena, vaan yksinkertaisena seurauksena siitä, että kun huomio siirtyy siihen mitä haluaa ja mikä tuntuu hyvältä, muut asiat jäävät pois kuin itsestään.

Moni pohtii, mikä olisi “tehokkain” tapa saada itsensä kuntoon tai terveeksi, polttaa rasvaa tai vähentää stressiä. Uskon, että tehokkain tapa on Se Oma Juttu, joka on Sinusta niin mielettömän mukavaa, että sitä tulee tehtyä jatkuvasti sen itsensä, ei lopputuloksen vuoksi. Sitä haluaa myös pitää itsensä kunnossa, jotta saa nauttia kaikesta hauskuudesta mahdollisimman pitkään :)"

- Katri Syvärinen3 comments:

  1. Kyllä, Se Oma Juttu on tärkeä. Kun on tässä ollut raskaita aikoja isän kuoleman sekä äidin ja veljen sairastumisten takia niin voin vaan sanoa, että jos en olisi syksyllä aloittanut ratsastustunteja, olisin varmaan jo hoidossa jossain. Tänään viimeksi tuli itku, kun juttelin ystävälle siitä, etten vaan millään halua jättää tunteja väliin, saatika lopettaa (mies on rauhanturvahommissa ulkomailla, joten lastenhoidon järjestäminen ei aina ole ihan mutkatonta). Tämä rakas ystävä oli tänään tyttöjeni kanssa, että pääsin ylimääräiselle tunnille. Se Oma Juttu on löytynyt uudestaan. :)

    ReplyDelete
  2. Voi Ulla, otan todellakin osaa. Miten rankkoja oletkaan kokenut. Ihana kuitenkin kuulla, että saat ratsastuksesta lohtua ja ilon tuntemuksia. Ymmärrän hyvin tuon äitinä olemisen ja jonglöörauksen haasteen, mutta kun tarpeeksi haluaa jotain saa mahdottomimmaltakin tuntuvat arjen koukerot järjestymään. Tsemppiä arjen pyöritykseen ja nauti lapsista ja hevostelusta täysin voimin.

    Ja kiva että jaksat aina vain kommentoida näitä mun sekalaisia kirjoituksia;)

    ReplyDelete