Tuesday, February 11, 2014

Flyingen uusi aktiivipihattoLiityin todella mielenkiintoiseen ryhmään nimeltä Hevostutkimuksia Facebookissa. Nyt ei meinaa enää löytyä aikaa mihinkään muuhun, kun olen löytänyt foorumin, joka käsittelee lempiaiheitani:)

Sieltä löysin myös linkin Hippsonin videoon, jossa esitellään Flyingen uusi aktiivipihatto. Tässä myös lisäinfoa pihatto-olosuhteiden (Active Stable) suotuisuudesta suomeksi Hippologiblogin Katilta.

Olen tutustunut pihattotalleihin jo monien vuosien ajan Annika Schulmanin kautta ja viime vuosina olen ollut myös paljon tekemisissä Stall Granåsan ja Aktiivitallin kanssa. On upeata, että Flyginen kaltainen instituutio kokeilee "kilpailuhevosten" asetantaa pihattotalleihin. Joku päivä hevosten seisottaminen sisällä pienissä tiloissa on varmaan muisto menneisyydestä.

Lue myös: 
Annika Schulmanin ajatuksia kengättömyydestä
Aktiivinen talli

3 comments:

 1. Luin juuri Johanna Viitasen kirjan Pihatto - jos hevonen saisi valita, ja sen luettuani tulin entistä vakuuttuneemmaksi siitä, että kyllä kunnollinen, hyvä pihatto on paras paikka useimmille hevosille. :) Minusta kun on tärkeää, että hevonen saa olla hevonen. :) Täytyypä tutustua myös näihin postauksesi linkkeihin. Olisi hienoa, jos pihatot olisivat yleistymään päin, ja ne nähtäisiin mahdollisuutena myös kilpahevosten pitopaikaksi.

  ReplyDelete
 2. Oma heppani muutti Aktivitalliin ja muuttui viikossa täysin eri hevoseksi - ekaa kertaa pihaton kanssa itse tekemisissä ja en kyllä meinannut uskoa, mutta ero hevosen psyykkeessä oli niin iso että karsinatallissa pito tuntuisi nyt sille julmuudelta. Hätäilevä ja hosuva hoppa tyyntyi rauhalliseksi ja rohkeaksi hevoseksi. Ja sopii varmasti kilpahevosellekin, ruokintaahan on helppo säädellä ja liikuntapuoli hoituu kuin itsekseen, ja loimia saa aina päälle jos ei karvaturjaketta hevosesta halua.

  ReplyDelete
 3. Kiitos Anonymous kirjavinkistä. Pitää ehdottomasti tilata kyseinen kirja. Henkilökohtaisesti uskon, että pihatot ovat kyllä yleistymään päin. Hitaasti, mutta varmasti, etenkin kun ihmiset huomaavat miten tyytyväisiä ja rauhallisia hevoset usein ovat pihatto-olosuhteissa.

  Kiva kuulla Minna, että uskalsit ottaa noin ison loikan hevosesi kanssa vaikka et ollut aikaisemmin ollut pihaton kanssa tekemisissä. Olen kyllä täysin vakuuttunut juuri noista pihaton rauhoittavista ominaisuuksista. Suurin osa ongelmistamme hevosten kanssahan tulevat ihan vain siitä, että eläimet eivät pääse toteuttamaan lajilleen tyypillistä käyttäytymistä talliolosuhteissa.

  ReplyDelete