Sunday, February 16, 2014

Jalkaparit muodostavat A-kirjaimen

Hevostäyteisen viikonlopun päätteeksi olisi jälleen vaikka mitä kerrottavaa, mutta Johannan tunnin parhaimmat vinkit on tietenkin pakko jakaa täällä blogissa.

Johanna piti taas mainion tunnin meille. Valitettavasti Johanna ja Blondi eivät voineet osallistua koska Blondi ontui, mutta Johanna piti sitten meille tunnin senkin edestä. Sain todellakin ratsastaa istunnalla ja olin melko poikki jossain vaiheessa. Johanna keskittyi paljon istuntaan ja siihen, että en veisi oikeata jalkaa ylös ja taakse ja toinen Johannan sai huikata joka kerta kun jalka liikahti ylöspäin. 

Ja mitä tulee otsikon A-kirjaimeen, niin hyvässä tahdissa ravissa etujalkapari ja takajalkapari muodostavat kukin sivusta katsottuna A-kirjaimen ja kirjaimien pitäisi olla yhtä isot. Eli etu- ja takajalat muodostavat A-kirjaimet. 

Jäimme vielä Thorin kanssa seuraamaan ensimmäistä kertaa Johannan tunnille osallistuvien Päivin ja Eegilin tuntia. Sitä oppii kyllä niin paljon seuraamalla muita vaikka Thor oli jossain vaiheessa sitä mieltä että mitä ihmeessä me vielä maneesissa seistään. Oli kiinnostavaa kuunnella mitä Johanna sanoi hevosista. Johanna sanoi esimerkiksi, että Nöpöllä jää takajalat helposti taaemmas, jolloin Nöpön on vaikeampi koota itseään ja käyttää selkää. Lissulla taas on takajalat hyvin alla, mutta Lissu tarvitsee tilaa edestä eli lavat hyvin liikkeelle, jotta takajalat eivät osu etujalkoihin. Hän muistutti myös, että pienemmällä ympyrällä hevonen joutuu ottamaan enemmän sisätakajalkaa alleen ja sen takia esimerkiksi Nöpölle ympyrän pienentäminen oli hieman haasteellista.

Maastossa Thorin, Tiinan ja Ismon kanssa. Lauantaina pääsimme pitkästä aikaa Tiinan kanssa yhdessä maastoon ja aamupäivä sujuikin Tiinan, Thorin ja Ismon seurasta nauttien. Koska olemme maastoilleet pikkutytöistä lähtien yhdessä on maastoileminen meille henkireikä, josta nautimme niin paljon. Meidän ei tarvitse kommunikoida tai kysyä mitä tehdään koska kaikki vain toimii itsestään. Ismo on myös pomminvarma maastotykki, joten aivan täydellistä seuraa pomppu Turrelle. Ismo asuu Masin kotitallilla, joten kotimatkalla juttelimme Masista ja tuntuu jotenkin rauhoittavalta ajatukselta, että Masi saa levätä Inkoon kukkuloilla Penan seurassa. 

Viikonloppuna ystäväni hevonen joutui klinikalle ähkyoireiden takia ja on tänään leikattu. Nyt pidetään kaikki peukut ja varpaat pystyssä, että pikkuinen prinsessa pääsee pian terveenä kotiin.

Ja tässä vielä mielenkiintoinen Horse Listening -blogin artikkeli Two Upper-Body Secrets to Riding Success.

2 comments:

  1. Blogihaaste odottaa osoitteessa http://johnatt.blogspot.com.es/2014/02/haaste.html

    ReplyDelete
  2. Kiitos haasteesta Johna K!

    Olen hieman huono vastaamaan haasteisiin, mutta yritän vastata tähän pian:)

    Ihania ja aurinkoisia kuvia sun blogissa:)

    ReplyDelete