Sunday, February 9, 2014

Kaikenlaista ihanaa

Viime viikko ja viikonloppu ovat olleet aivan ihania. En edes oikein tiedä mitkä asiat ovat tehneet niistä niin ihania, mutta kenties rentouttava ja seesteinen arki. Ja se, että saadaan Mari tänne myös kesäkuussaa. Jee jee.....

Ollaan vietetty Ellan kanssa oikein laatuaikaa yhdessä. Paljon urheilua, hyvää ruokaa ja lepoa. Töissä on ollut kivaa. Ei liian stressaavaa, mutta kivoja päiviä mukavien ihmisten kanssa. En ole ehtinyt ratsastaa niin paljon kuin olisin halunnut, mutta Heidi on pitänyt hyvää huolta Thorista ja olen ehtinyt voimistamaan lihaskuntoa ystäväni kanssa, joka toimii personal trainerina ja sain vapaapääsyn Lady Linen joogaan torstai-iltana. Kaiken kukkuraksi saamme myös Moola joogastudion lauttasaareen ilahduttamaan meitä. Nyt kun saisi vielä Yoga Nordicin ovet avattua tänne, olisin niin iloinen.

Perjantaina yritin tehdä kuvakoosteen pinterestissä koska halusin linkittää sen blogiin. Monista yrityksistä huolimatta en saanut koostetta linkattua tänne kuvana, joten annoin periksi. Tässä nyt kuitenkin yksi kuvista. Loput kuvista löydät täältä.


Tiina antoi liput Apassionataan joululahjaksi Ellalle ja minulle ja saimme jälleen kerran nauttia Apassionatan lumoavista hetkistä perjantai-iltana. Ollaan nähty jokainen Apassionatan näytös ja viime vuosi jäi välistä. Tänä vuonna oli taas hauska palata showtunnelmiin ja tänä vuonna Christophe Hasta Luego teki minuun vaikutuksen. Onhan tämä Hasta Luegon verkkosivuilta lainattu kuva Christophen pojasta nyt aivan mahtava ja kertoo mielestäni enemmän kuin tuhat sanaa.


Eilen olimme Messilässä laskettelemassa Ellan, Benjaminin ja Naemin kanssa. Kävimme mäessä ensimmäistä kertaa tänä vuonna ja tytöillä sujui todella hyvin. Käytiin hakemassa käytetyt kamppeet Vallilan Sporttidivarista ja suosittelen lämpimästi. Sporttidivarista löytyy lajiin kuin lajiin välineitä, jopa käytettyjä ratsastusvaatteita ja esimerkiksi turvaliivejä.

Rentouttavan aamiaisen jälkeen lähdimme ajelemaan Inkooseen ja oli jotenkin niin hauskaa koska satuimme näkemään Jillan ja Torstenin hankiharjoitukset autosta käsin. Siitä jatkoimme sitten hyvillä mielin Aktiivitallille ja tallin omistaja piti tunnin tytöille. Tytöt saivat mennä ilman jalustimia ja välillä myös ohjia ja nauru kaikui maneesissa. Jatkoin sitten siitä Gunssanin estetunnille Saagan, Nöpön, Annikan ja Ismon kanssa.

Päätin kokeilla kuolaimettomia myös estetunnilla, mutta otin suitset mukaan varmuuden vuoksi. Niitä en kuitenkaan tarvinnut ja Thor oli taas niin hyvätuulinen ja rauhallinen kuolaimettomilla. Hyppely sujui erinoimaisesti, mutta oma tahti ja ponnistuspaikat olivat hieman hakusessa. Tuntui, että aina kun piti hidastaa hidastin liikaa tai kun piti lisätä tahtia tuli tahtirikkoja.

Ylitin kuitenkin itseni koska hyppäsimme pienen muurin yli ja hyppäsimme rataa monta kertaa. Thorin loikat eivät olleet yhtä ponnekkaat kun viime kerralla, mutta hypyt olivat tasaiset ja tuntui taas turvalliselta seilata Thorin selässä esteeltä toiselle. Alla hieman videota hyppelyistä.


Gunssan puhui tänään paljon suhteutetuista väleistä ja miten paljon ensimmäisen esteen lähestyminen vaikuttaa toiseen esteeseen jne. Gunssan kyselee myös aina kuinka monta askelta mahtuu esimerkiksi 17 metrin väliin ja sanoi, että se on asia joka pitäisi tietää vaikka hän soittaisi meille nukkuessa.

Aloitin tänään Chia-siemenkuurin Thorille ja huomenna saan vielä ruusunmarjoja. Kirjoitan niistä lisää lähiaikoina. Tässä jälleen hieman linkkejä jotka halusin jakaa kanssanne.

Näin hyppeilypäivän päätteeksi Erika jakaa Kun omaa ei ole -blogissa Rolf Göran Bengtssonin klinikalta vinkkejä

Maaseudun tulevaisuus kirjoitti siitä miten Hevosetkin kärsivät elintasosairauksista. Vääränlainen ravinto ja liian vähäinen liikunta lisäävät hevosten alttiutta sairastua. Hevosiin erikoistunut dosentti Johan Bröjer Ruotsin maatalousyliopistosta muistuttaa hevosen olevan paljon liikkuva laumaeläin, jonka luontainen ravinto löytyy luonnosta. "Väkirehuja pitää välttää ja katsoa että hevonen saa hyvin vähän sokereita. Hevosta pitää myös liikuttaa enemmän ja saada laihtumaan ne hevoset, joille on kertynyt ylipainoa." 

Olen aina pitänyt Minna Tallbergin kuvista ja tavasta ajatella eläimistä. Minnan blogissa on niin paljon mielenkiintoista asiaa, mutta Katso hevosta -juttusarja oli mielestäni todella mielenkiintoinen.

Lagus Horse Pro jakoi Helsingin Sanomien tutkimuksen ja omia ajatuksiaan aiheesta, Venyttely ei ehkäise urheiluvammoja:

"Tässä on hyvä tutkimus ja sen tuloksia. Artikkelin kuvaamassa meta-analyysissä oli kaikkiaan mukana 25 aikaisemmin julkaistua tutkimusta, jossa todettu voimaharjoittelun suuri vaikutus vammojenehkäisyyn. Mikäs olisikaan parempi ratsastuksen parissa kuin lisätä oman kehon kykyä suojata itseään mahdollisilta vammoilta?

"Vammojen ehkäisyssä tehokkaaksi osoittautunut voimaharjoittelu tarkoitti tutkimuksessa oman kehon painolla tehtävää toiminnallista lihaskuntoharjoittelua, kuten askelkyykkyjä, keskivartalon pitoja ja hyppyjä sekä eksentristä voimaharjoittelua, jossa keskitytään lihaskuntoliikkeiden jarrutusvaiheeseen."

Itse harjoittelen päivittäisen ratsastuksen lisäksi 3-5 kertaa voimaharjoittelua viikossa. Tärkeintähän ei ole kehittää vain voimaa vaan keskittyä tekniikkaan miten sitä voimaa kehitetään. Suosittelen kaikille ratsastajille ohjattua voimaharjoittelua ratsastuksen lisäksi syystä että:

"Kun tehdään esimerkiksi kyykkyjä yhden jalan varassa, se kehittää tasapainoa, keskivartalon kontrollia ja lihaskuntoa. Kehonhallinnan parantaminen on tärkeintä urheiluvammojen ehkäisyssä. Kun liikkeet opitaan tekemään oikealla tekniikalla, vältytään kudoksia vahingoittavilta vääntövoimilta. Pelkästään voiman kehittäminen ei siis riitä", Pasanen sanoo."


Kyra Kyrklundin klinikoista ei vain saa tarpeekseen ja tässä hyvä Taking it to the Next Level: The Horses must Carry Themselves. Artikkelin lopusta löytyy vielä lisää linkkejä Kyran klinikoihin.

Hippolan toimitus on tuonut esille monta mielenkiintoista kirjoitusta. Bloggaavan ratsastuskoululaisen mietteitä voit lukea täältä. Pääset myös Apassionatan kulissien taakse ja voit käydä kylässä Nika Equestrianin luona.

Sitten ihan muihin asioihin liittyviä hauskoja artikkeleita:
Don't date a girl who travels ja Children thrive when they are set free from rules

Ja last but not least Satu Tuomelan mietteitä joogasta.

No comments:

Post a Comment