Sunday, December 1, 2013

Oikea kylki hanskassa

En edes ollut huomannut, että olen asettanut Thorin kaulaa liikaa viime aikoina vasemmassa kierroksessa. Johannan tunnilla se tuli kuitenkin hyvin ilmi tänään ja olen kyllä niin tuhannen kiitollinen siitä, että Johanna jaksaa käydä katsomassa ja valmentamassa meitä säännöllisin väliajoin. 

Tänään teimme paljon väistöjä ja loivaa väistöä myös laukassa. Thor oli todella hyvän tuntuinen koko rungosta ja aivan mahtavan tuntuinen ratsastaa kaiken kaikkiaan. Mian tunti ja perjantainen maasto kauniissa säässä Ninan ja Estellen kanssa on selvästi tehnyt terää. Heidi kävi myös liikuttamassa Thorin eilen, joten Thorilla on ollut hyvä ja tasapainoinen viikko liikutuksen suhteen. 


Pari asiaa joita kuitenkin mietin päivän tunnin jälkeen: 

Thor mukeltaa edelleen suun kanssa ja sitä Thor ei yleensä ole tehnyt Jutin hoidon jälkeen, joten aion kokeilla kuolaimettomia suitsia ensi viikolla. Hackamorea olen kokeillut ja se ei toiminut yhtään, joten voisikohan kuolaimettomista suitsista löytyä ratkaisua. Tässä muuten mielenkiintoinen video aiheesta kuolaimet vs. kuolaimettomuus. 

Toinen asia on tuo ihana satula-asia. Kokeilin tänään Masin satulaa (pienensimme Tiinan kanssa satulan etukaarta koska satulassa vaihdettava kaari) ja mielestäni Thor pystyi liikkumaan satulan kanssa hyvin. Satula on kuitenkin Masin vuosien käytössä selkeästi hieman vinoutunut ja oikeassa laukassa Thor tahtoi rikkoa raville. Eli satulasta tuli selvästi painetta johonkin kohtaan. Liekö liian pitkä Thorin lyhyelle selälle? Eli jatketaan muiden satuloiden kera ja karvasatulalla ja odotellaan Albionin saapumista Suomeen. 


Tämän viikon parhaat hevosteluhetket ovat ehdottomasti olleet lasten onnistunut tunti Aktiivitallilla tänään, hetket Masin seurassa ja se, että Thor on oppinut seisomaan paikoillaan. Muistan kun Johanna pari vuotta sitten painotti, että olisi tärkeätä opettaa Thorille ihan vain paikoillaan seisomisen taito ja niin se vain tapahtui pikku hiljaa. Tässä on jopa Katriinan ottamaa todistuaineistoa hevosestani, joka seisoo paikoillaan tammojen tarhojen keskellä löysin ohjin. Ja se on iso juttu se:) 

No comments:

Post a Comment