Thursday, December 12, 2013

Heitä gramaanit roskikseen
Olen täysin samaa mieltä kouluratsastaja Jody Harstonen kanssa siitä, että gramaanit kuuluvat vain kokeneiden ammattilaisten käsiin ja kokeneet ammattilaiset eivät niitä tarvitse. En ole koskaan ymmärtänyt miksi käytämme rajuja apuvälineitä ratsastaessa. Jos hevonen ei kulje oikeassa muodossa se voi johtua siitä, että hevosella ei ole tarpeeksi lihaksia tai sillä on kiputiloja. Se, että vedämme hevosen pään alas ei tarkoita sitä, että hevonen kulkee oikeinpäin ja on melko varmasti hevoselle todella epämukavaa.

7 comments:

 1. Samaan roskikseen voisi mielestäni heittää myös sivuohjat. Parempia apuohjia juoksutukseen on onneksi keksitty!

  ReplyDelete
 2. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 3. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 4. Kiitos, en ollut tähän videosarjaan törmännytkään aiemmin. Paljon kaikkea hyödyllistä ja sopivan mittaisissa pätkissä. Pitääkin katsella paremmalla ajalla kaikki läpi!

  ReplyDelete
 5. Mielenkiintoinen aihe. Itse olen aika apuohjakielteinen. Voisi kai niistä olla joskus apuakin mutta kun en osaa niitä käyttää niin en ainakaan omin päin halua lähteä kokeilemaan.

  ReplyDelete
 6. "Gramaanit kuuluvat vain kokeneiden ammattilaisten käsiin ja kokeneet ammattilaiset eivät niitä tarvitse". Olen niin samaa mieltä! Hyvä kun nostat asiaa esille. Muutenkin blogissasi on tosi kiinnostavia ja asiallisia juttuja! Kiitos niistä! :)

  ReplyDelete
 7. Kiitos kivoista ja kannustavista kommenteista:)

  ReplyDelete