Monday, March 31, 2014

Thor mukaan kliiniseen tutkimukseen

Mikä ihana uutinen heti maanantai-aamuun. Thor pääsee mukaan harrastehevosten kuolaimia, hampaita ja suun terveyttä koskevaan kliiniseen tutkimukseen.

Kuten varmaan muistatte, olen tästä tutkimuksesta täällä blogissa jo aiemmin maininnut ja olin jo melko varma, että tutkimus oli toteutettu tai ajatus lakkautettu. Eli sen takia tämä uutinen ei ollut vain iloinen vaan iloisesti yllättävä.

Tutkimukseen otetaan mukaan 20 harrastehevosta ja hevoselle tehdään yleistutkimus sekä perusteellinen suun ja hampaiden tutkimus. Lisäksi hevosesta ja hevosella käytettävistä kuolaimista otetaan mittoja ja omistaja täyttää tutkimuksen aikana tietokoneella kyselylomakkeen, jossa on noin 50 kysymystä hevosen talliolosuhteista, ruokavaliosta, terveydestä, liikunnasta, varusteista ja käyttäytymisestä (sama kyselylomake, joka julkaistu internetissä).

Tutkimuksen suorittaa jo blogissani mainittu hammasairauksiin erikoistunut eläinlääkäri Robert Menzies (BVSc, Dipl. AVDC) yhdessä eläinlääketieteen kandidaatin Mirjami Miettisen kanssa.

Voi kuulkaas, olen tästä mahdollisuudesta niin onnellinen. En vain sen takia, että saan nyt toisen mielipiteen Thorin suun ja hampaiden kunnosta vaan myös siitä, että asiaa ylipäänsä tutkitaan. Saan myös apua kuolainten sovittamisessa koska rehellisesti minulla ei ole harmainta aavistusta siitä miten homma käytännössä toimii. Nyt ollaan kyllä menty niin mututuntumalla.

Portugalissa sain ratsuttaja Roza Janssenilta linkin Bit Fitting -sivustolle ja uskon, että tulevaisuudessa myös kuolainten sovitus tulee olemaan arkipäivää. Satulansovittajan seurana tulee tallille kuolainten sovittaja ja hevosissa tapahtuu ihmeitä:)

Viikonlopun vietin ystävien parissa. Ensin perjantaina illallisella Helsingissä ja lauantaina Tukholmassa 40-vuotisjuhlien vietossa. Saaga ja Heidi ratsastivat Thorin ja hevonen oli kuulemma tooooosi hyvä. Eilen Rannvi hoiti Thorin ja Thor oli ollut lihaksistostaan melko hyvä, mutta mieleltään hieman tyytymätön. Saas nähdä miten pollukka liikkuu kun menen huomenna Monikan tunnille. Torstaina on sitten tarkoitus mittatilauttaa satula. Lompakko itkee, mutta en enää keksi mitään muuta järkevää vaihtoehtoa. Eli mittatilausta kohti..... (ja tuo kuva liittyi siis tähän mittatilausjuttuun, ei tutkimukseen:)

Lue lisää hevosen hampaista, kuolaimista ja Thorin purentaviasta täältä.

No comments:

Post a Comment