Monday, March 5, 2012

Pilatesrulla

Rintalihasten venytys

Yritin ehdottaa, että kuvaisin Jennaa, mutta päädyin itse näihin hemaisevan kauniisiin kuviin. Ei kuvien mallista sen väliä, mutta halusin näyttää millä ah niin ihana Jenna yllätti minut täysin tänään tallilla. Kuten olen aikaisemmin todennut, niin oikea puoleni on enemmän jumissa kuin vasen ja kolmepäiväisen Maria Faria de Carvalhon kurssilla oikean puolen jäykkyys tuli entistä vahvemmin esille (oikea lapa on jumissa ja oikea hartia työntyy oikeassa kierroksessa sisäänpäin. Ja jotain sellaista se lantiokin tekee).

Tänään lähdimme Jennan ja Wacken kanssa pellolle kävelemään ja Thorilla oli kova tohina päällä. Kävimme sitten vielä maneesissa ja jossain vaiheessa Jenna ilmoitti, että hänellä on pilatesrulla mukana. En ole harrastanut pilatesta, joten innostuin kovasti ja Jenna näytti perusliikkeitä jotka venyttävät rintalihaksia ja mobilisoivat rintarankaa. Jenna kokeili myös takaapäin miltä hartiaiden alue tuntuu ja etenkin oikea lapa oli kovasti jumissa. Olen nyt varannut ajan fysioterapeutille ensi viikolla, joten katsotaan saisiko siitä apua.

Mitä enemmän tätä asiaa mietin, niin sitä vakuuttuneemmaksi tulen siitä, että oman vartalon suoruus ja tasapaino ovat kevyen ratsastuksen edellytys. Voi kun voisin ottaa Jennan mukaan aina kun valmennan. Jenna voisi käydä läpi ratsastajan ja hevosen fysiikan ja antaa neuvoja mitä harjoituksia kannattaa tehdä. Siitä olisi hyvä jatkaa palojen rakentamista oikeaan suuntaan.

Rintarangan mobilisointi

No comments:

Post a Comment