Sunday, March 25, 2012

Elämäni viisivuotiaat, elämäni 21-vuotias ja vähän muutakin

Ella rakensi radan Thorille


Maa oli lumen peitossa aamulla kun lähdin ajelemaan Masin luokse Inkooseen, mutta nopeasti se lumi suli ja aurinko pilkotti pilvien takaa. Tarkoitus oli mennä mukaan  Gunssanin estetunnille, mutta estetunti peruuntui ja mietimme hetken Masin kanssa mitä tekisimme. Päätimme kuitenkin kurkistaa maneesiin (onhan siitä varmaan jo vuosi tai pari kun oltiin viimeksi siellä) ja iloksemme Ronja ja Ronjan äiti olivat rakentaneet kunnon esteradan. Seurasimme hetken Ronjan ja ponin pomppimista ja innostuimme oikein kertalaakista. Hauskaa oli ja vaikka puomeja lensi sinne sun tänne aina välillä, niin hiki tuli molemmille ja monta naurua saatiin, kun Masi laukkasi tuhatta ja sataa ja teki monta kertaa jotain pukinsuuntaista. Mikä fiilis. Rakas ihana Masi..... Hyppelyn jälkeen otin satulan ja suitset pois ja Masi sai dyykata hiekkaan. Mietin kyllä pari kertaa mitä Tiina sanoo, kun piehtaroinnin jälkeen piti vielä laittaa suitset ja satula takaisin päälle, mutta Masi nautti niin paljon että en voinut jättää välistä.

Ella ja Durando

Masin luota lähdin Thorille ja kävimme maneesissa ja sen jälkeen piti vielä mennä lyhyelle kävelylle maastoon. Lyhyt kävely muuttuikin tunnin mittaiseksi patikoinniksi ja löysimme aivan ihanan uuden reitin. Luulin jo tietäväni suurimman osan reiteistä Tampajan lähettyvillä, joten ilahduin paljon kun löysimme tämän mahtavan rauhallisen hiekkapolun pienen kallion takaa. Thor ei ollut ihan niin rauhallinen ja mies hevosellaan naureskeli pari kertaa tullessaan ohi. Yritin huikata, että me totutellaan tähän maastoiluun ja kontrolli on hieman hakusessa ja mies totesi vain hymyillen, että sen kyllä huomaa.... Mutta hauskaa oli vaikka pari kertaa piti oikein tänään sanoa, että en halua nähdä kavioita mun nenän edessä kun talutan tai en halua, että yhtäkkiä hevonen juoksee takaa mua päin keskellä pientä metsäpolkua. Myös selästä käsin Thor oli kovin touhukas joten maastoilu teki terää kaikin tavoin.

Ella ja Betty

Perjantaina pikku apuri Ella oli mukana tallilla ja olin jälleen maailman ylpein äiti, kun kaksi viisivuotiasta kaverusta leikkivät yhdessä maneesissa. Ella auttoi tarhojen siivoamisessa (toki enimmäkseen juoksenteli haravan kanssa tarhojen ulkopuolella) ja Betty tykästyi Ellaan kovasti. Seurasi jokaista askelta ja haisteli Ellan niskaa aina kuin mahdollisuus siihen. Ella rapsutti myös Thoria haravalla ja auttoi minua, kun yritin ottaa kuvan Durandosta Durandon omistajalle (totesin kuitenkin, että varmaan paras olla lähettämättä kuvaa ja laittaa kuva blogiin, jotta Durandon omistaja ei luule ollessaan ulkomailla, että viisivuotias tyttäreni taluttelee Durandoa pihamaalla.)


Täydellinen rapsutustapa lapsille. 

Perjantaina ehdimme vielä Johannan tunnille ja Ella jaksoi koko tunnin ajan katsella ja kuunnella. Meillä oli jälleen todella hyvä tunti ja keskityimme pelkästään perusasioihin. Tässä vielä tunnin tärkeimpiä huomautuksia: 
  • Välillä voi myös pitää ohjat kädessä ja ratsastaa lyhyillä ohjilla joustavalla kädellä. Lyhyet ohjat eivät tarkoita kovaa kättä. 
  • Sain Thorin hyvin suoristettua käynnissä ja ravissa oikealle siirtämällä lapaa oikeassa kierroksessa sisäänpäin eli oikealle. Asetin Thoria ensin ulospäin ja kun tuntui siltä, että Thor suoristui muutin asetuksen sisälle. Jossain vaiheessa kun en saanut lapaa helposti siirrettyä Johanna pyysi minua miettimään, että siirrän Thorin lavan oman navan eteen oikealle. Ja sehän toimi.....
  • Tulin tunnille hieman stressaantuneena ja Johanna pyysi minua rauhoittumaan ja hengittämään ja sekin toimi.....
  • Alussa hän kehotti pitämään lantion mahdollisimman rentona ja "löysänä", jotta käynti olisi hieman tasaisempi ja rauhallisempi.
  • Nyt on lasten nukkumaanmenoaika. Kellohan on jo vaikka mitä.
Ja tässä vielä vinkki nettikauppaan, jonka nappasin Sophia Backlundin -blogista. Royal Horse Outletista voi ostaa upeita varusteita outlet-hintaan. 

Hevoset ihmettelevät Ellan pelin ääntä. 

No comments:

Post a Comment