Wednesday, March 14, 2012

Angelica Augustssonin jumppavinkki


Hippsonin verkkosivuilta löytyi mielenkiintoinen Ruotsin maajoukkueratsastajan Angelica Augustssonin jumppasarjaharjoitus. Jumppasarjat opettavat hevosta odottamaan tulevaa estettä ja ratsastaja ehtii keskittyä omaan istuntaan. Augustsson käyttää kyseistä harjoitusta usein, etenkin nuorten hevosten kanssa. 

Artikkelissa Angelica kertoo veryttelevänsä hevoset kunnolla. Hän ratsastaa hieman pidemmällä ohjalla kaikissa askellajeissa, tarkistaa, että hevonen kuuntelee pohjeapuja, tekee paljon temponvaihtoja ja ratsastaa voltteja ja avotaivutuksia. 

Angelica aloittaa sarjan ravipuomeilla, sillä hevosen on helpompi tulla oikein sisälle ja ratsastajan on helpompi pysyä hiljaa. - Hevonen ei saa tulla sisälle liian rauhallisessa ravissa eikä juosta puomien yli. On tärkeätä löytää hyvä tempo ja rytmi, jotta hevonen suorittaa sarjan ikään kuin omaa takaa. 
 - Ratsastajan ylävartalon tulisi olla hiljaa, kantapäät alhaalla, keskittyminen eteenpäin ja katse sarjan ohi. Löydä tasapaino ja rytmi ja istu ylös vartalon kanssa, neuvoo Angelica. 

Esteiden korkeus vaihtelee hevosen tasoon nähden. Kokeneempien hevosten kanssa esteet voivat jopa olla noin 1,30 harjoituksen lopussa, mutta on parempi pysytellä matalalla kuin korottaa liian aikaisin. 
- Kannattaa myös varoa, että ei jää liian kovaksi kädellä, jos hevonen kiirehtii sarjan läpi. Jos hevonen on kova edestä, voit korjata kädellä, mutta yritä ensin rauhoitella hevonen ennen kuin lähestyt sarjaa uudestaan ja muista myödätä kädellä. 

No comments:

Post a Comment