Sunday, January 31, 2016

Uskomaton viikonloppu takana


En vieläkään voi ymmärtää, että pääsin mukana joogaopettajakoulutukseen Glare Gatesin johdolla. Chi Therapeutics -koulutus on ylittänyt kaikki odotukseni ja voin onnellisena todeta, että Joe Barnettin viikonloppuvierailu toi jälleen täysin uusia ajatuksia ja dimensioita omaan elämään. Viikonloppuna teimme paljon harjoituksia ja keskityimme pitkälti energian eri osa-alueisiin: Kiinalaisiin meridiaaneihin, Intialaisiin chakroihin sekä Chakra meditaatioon.


En ole ihan tosissani ajatellut miten suuri osa meistä on vettä. Noin 75 prosenttia. En ole myöskään tiennyt, että jos ihmisen pää poltetaan ei siitä jää tuhkaa tallelle. Tiesitkö, että meridiaanit ovat vahvimmillaan meidän sormissa ja varpaissa. Ja, että fasciat pitävät meidät kasassa. Selkäranka ja aivot ovat kiinnitettynä toisiinsa ja ajatuksemme eivät synny vain aivoissa vaan myös selkärangassa.


Meissä kaikissa on tietoisuutta / SHIVA (consciousness) ja energiaa / SHAKTI. Shiva linkittyy ylempiin shakroihin ja shakti alempiin. Niitä on kuitenkin kaikkialla vartalossa.

Juttelimme siitä miten meissä kaikissa asuu energiaa ja prana eli energia on todellista. Meissä kaikissa on ikäänkuin virtaa ja kun harjoittelee esimerkiksi yin (rauhallisempaa) tai yang (dyynamisempaa) joogaa on tunne (the buzzing of energy) erilainen.


En myöskään tiennyt, että samat solut jotka tuottavat kollageenia, joista fascia ensisijaisesti rakentuu, tuottavat myös hyalyronihappoa. Hyalyronihappo sitoo veden ja tekee aineesta vahvempaa (more solid). Tämän takia esimerkiksi piikitetään hyaloriinihappoa hevosten nivelvaivoihin koska happo sitoo vettä ja ikäänkuin hoivaa ja hivelee nivelpinnat.Vedessä on paljon energiaa ja viisautta. En edes yritä selittää tätä, mutta näin se kuulkaas taitaa olla.:)Sunnuntai-illan päätti vielä Apassionata rakkaideni Tiinan ja Ellan kanssa. Olo on kiitollinen!

Mielenkiintoista luettavaa:

Chakra Theories
Dr. Motoyama, cihs.edu
The five faces of water
Energy medicine, Dr. James Oschman
The spark in the machines, Dr. Daniel Keown
The Web that has no weaver

Selkäongelmaisille Back Sense

Lue myös muut jooga-aiheiset kirjoitukset täältä

No comments:

Post a Comment