Wednesday, February 3, 2016

Älä tyydy vähempään

Tältä sen pitää parhaimmillaan tuntua.
 
"Vaihda tallia", sanoin ystävälleni eilen puhelimessa, kun hän soitti minulle ajaessani kotiin tallilta. "Mutta kun.....".
"Vaihda tallia", sanoin taas.
 
Jos jotain olen oppinut vuosien varrella on se tämä:
Joskus se ihan oikeasti vaihtamalla paranee. Tai itse asiassa aika usein.
Jos on ongelmia työpaikalla, tallilla tai parisuhteessa, niin usein mietimme, että vika on meissä (aivan kuten ystäväni eilen). Olemme sitä mieltä, että jos hevoseni tekisi asiat vähän toisin tai minä tekisin asiat vähän toisin homma helpottuu ja kaikilla olisi parempi olla. Odotamme, että asiat menisivät parempaan suuntaan usein kadottaen itsemme matkan varrella.
 
Hevostelun pitää kuitenkin olla kivaa. Laitamme niin suuren osan ajastamme ja rahoistamme hevosharrastukseen, joten sen tulisi olla mukavaa.
 
Meillä on ollut monta hyvää kotia Masin ja Thorin kanssa. Joskus ollaan kuitenkin viivytty liian pitkään tilanteessa joka ei ole ollut suotuisa millekään osapuolelle. Kaikilla on paha olla: hevosella, hevosen omistajalla ja usein myös hevosen omistajan perheellä ja lähipiirillä (koska vaikka kuinka yrittää pitää talliminän ja oman minän erillään tiedetään kaikki miten hyvin se onnistuu.:)

Nyt kun olen työpaikassa jossa viihdyn ja Thor asuu tallilla jonne on aina mukava mennä voin rehellisesti sanoa, että ei kannata tyytyvä vähempään eikä aina kannata odottaa että asiat menevät parempaan suuntaan. Meillä on asiat nyt niin hyvin. Minulla ei mene energiaa mihinkään ylimääräiseen tallin ympärillä. Voin mennä Thorin luokse, nauttia yhteisistä hetkistä eikä tarvitse stressata onko kaikki hyvin kun en ole paikan päällä.
 
Talliolosuhteet, työpaikka ja parisuhde tulisivat antamaan energiaa eikä viemään sitä meiltä. Jos joku asia ei vain toimi, katsoa itseäsi peilistä, mutta älä syyllistä. Aika usein ongelmat ovat ihan muualla ja on vain aika mennä eteenpäin ja vaihtaa paikkaa.
 
Koska muista nämä sanat, jotka lukivat tänään Ellan heijastimessa:
 
Du är viktig.
 
 
Katso myös Brené Brownin Ted Talk video, The Power of Vulnerability.
 
"We perfect our children. Children are hardwired for struggle when they get here. Our job is not to say, look at her she is perfect. My job is just to keep her perfect and make sure she makes the tennis team by fifth grade and Yale by seventh grade. That is not our job. Our job is to look and say; You know what. You are imperfect and you are wired for struggle but you are worthy of love and belonging."
 
Ja tätä artikkelia uskomattomasta 94-vuotiaasta joogaohjaaja Veikko Olavi Salorannasta ei vain voi jättää lukematta. 


Ps. Nyt en yritä sanoa, että vaihda miestä heti jos vähän tökkii tai irtisanoudu töistä jos pomolla on huono päivä (aika usein tarvitaan kuitenkin myös sitä rahaa, jotta voidaan ylipäänsä käydä siellä tallilla). Mutta you get my point. Kituuttamaan ei kannata jäädä.

6 comments:

 1. Erittäin hyvä kirjoitus ja teksti tuli itselleni juuri parhaaseen saumaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla, että tuli juuri parhaaseen saumaan.:)

   Delete
 2. Hyviä pointteja ja saman olen huomannut. Juurikin tallia vaihtamalla täytyy sanoa, että stressitasot tipahti heti. Pitäisi vaan uskaltaa lähteä jo vähän aikaisemmin. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep, juuri näin. Kaikelle tuntuu vain olevan se oma aikansa myös. Mutta ehkä sitä on jotain oppinut matkan varrella.:)

   Delete
 3. Totta. Kun ei ole hyvä olla, kannattaa siirtyä asiassa kuin asiassa eteenpäin.

  Se, että jossakin ei ole hyvä olla, ei tarkoita, että vika on siinä vastapuolessakaan. Ei tallissa välttämättä vikaa ole, vaikkei se juuri siihen kohtaan ja omiin tarpeisiin sillä hetkellä vastaakaan. Eikä siinä kumppanissa välttämättä vikaa ole, elämän tilanteet vaihtelee ja aina kemiat ja tarpeet ei kohtaa.

  Kaikenkaikkiaan vastakkainasettelu ja syyllistäminen, itsensä tai muiden, on valtavaa energiahukkaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihana, ihana kommentti. Tämä on juuri niin TOTTA! Kiitos tästä. Joskus, tai aika usein, asiat nyt ovat niin kuin ovat.:)

   Delete