Tuesday, January 5, 2016

Vatsalihakset ja kyljet saivat kyytiä


Thorin kanssa on ollut nyt aivan ihanaa. Tänään lähdimme pakkasella karvasatulan kanssa pellolle. Tallimestari Ninde ihmetteli miten olimme niin kauan poissa ja naureskelin, että ratsastan vaikka 40 asteen pakkasella kun hevonen on kunnossa. Se on sellaista mahtavaa herkkua, että siitä pitää nauttia täysin siemauksin.


Thor on liikkunut nyt säännöllisesti ja Melinda Ignatius on valmentanut meitä koulupuolella. Antin estetunneista ollaan edelleen päästy nauttimaan ja saimme vihdoinkin aikataulut sopimaan yhteen Jannikan kanssa sunnuntaina. Jannikan kanssa hyppäsimme viimeksi kesän lopussa ja oli aivan mahtavaa saada taas apua esteillä.Jannika oli heti sitä mieltä, että Thor on paljon enemmän eteenpäin, mutta ymmärsi sitten miksi olin niin tyytyväinen kun Thor oli ajoittain kesällä jopa hieman rauhallisemman puoleinen. Kun Thor tuli meille juoksi Thor vain avuilta pois eikä tiennyt mitä tarkoittaa rauhallinen käynti tai etenkään pysähtyminen (saatikka sitten peruuttaminen). Muistan kun Johanna sanoi, että meidän ainoa tehtävä on opetella seisomaan paikoillaan ja minun tulisi ottaa Thor mukaan maneesiin ja kentälle kun valmennan muita ja välillä vaikka vain istua selässä.

Sittemmin Thor on rauhoittunut kovasti, mutta aina välillä vanhat tavat tulevat taas ilmi ja tuntuu, että Thorin ainoa ajatus on eteenpäin. Etenkin kun olemme tehneet todella vähän siirtymisiä ja pysähdyksiä viime viikkoina, niin esteillä huomasi heti, että avut olivat kateissa. Thor liikkuu myös paljon vähemmän pienessä tarhassa ja pakkassäät vaikuttavat selvästi pirteystasoon.

Lähdimme Jannikan kanssa ratsastamaan ristikkoja molemmilla pitkillä sivuilla. Hyppäsimme laukassa ristikon, käyntiä ja jälleen laukkaa ja siitä tarkka ratsastus lyhyellä sivulla, lähestyminen ristikolle, käyntiä ja taas laukkaa. Vähän ajan päästä sain tehdä laukka-pysähdys-peruutus-laukka -siirtymisiä ja piti oikein miettiä omaa istuntaa ja nojata taaksepäin kunnolla. Pari kertaa tein siirtymiset eikä mitään oikein tahtonut tapahtua, mutta sen jälkeen Thor kuunteli pikku hiljaa ja vähän ajan päästä Thor rentoutui, nousi kevyeksi edestä ja laukka oli aivan fantastisen tuntuinen.

Peräkkäisten ristikoiden jälkeen hyppäsimme keskihalkaisijalla sijaitsevan ristikon yli kahdeksikkoa. Saimme tulla hieman vinossa ristikolle ja Thor tuli hyvässä tahdissa ja vaihtoi laukan upeasti joka kerta. Olin todella yllättynyt siitä miten hienosti Thor vaihtoi laukan ja miten suoralta Thor tuntui. Laukan vaihtaminen ei vielä koskaan ole sujunut näin hyvin ja tuntui siltä, että Thor jaksaa nyt aidosti kantaa itseään laukassa.

Juttelimme tänään Ninden kanssa miten paljon paremmin Thor liikkuu nyt uuden kengityksen myötä. Ninde oli jopa hieman ihmeissään siitä miten iso ero voi olla noinkin pienestä tuntuvasta seikasta. Mietin välillä miten yritän jopa ylipuhua itseäni, että ei se aina voi olla kiinni esimerkiksi kengityksestä tai väärästä satulasta, mutta kyllä se vain on. Pienimmistä seikoista saattaa tulla todella suuria, joten olen todella iloinen että selvisimme vain jäykkyydellä eikä ontumisella tällä kertaa. Vasemman kavion ulkosyrjän "korottaminen" on auttanut Thorin suoristamisessa ja Thorin vasen lapa liikkuu paljon paremmin ja on irtonaisempi. Thor pystyy paremmin myös "nousemaan edestä ylös" ja taipuu ja vertyy vasemmalle nopeammin. Kesällä kirjoitin myös siitä miten Thorin vasen puoli lavan ja Trapeziuslihaksen kohdalta on matalampi kuin oikea ja myös se on selvästi korjaantumassa.

Parasta on kuitenkin, että Thor vaikuttaa tyytyväisemmältä ja kuten Jannika totesi liikkuu Thor  nyt innostuneesti, mutta kuitenkin kontrollissa (pienen jumpan jälkeen).

Oli kyllä niin hyvä tunti ja vatsalihakset ja kyljet saivat kyytiä. Sain toden teolla tehdä töitä ja huomasin miten helposti jään vain matkustamaan ja hengailemaan kun kaikki menee hyvin. Nyt täytyy keskittyä entistä enemmän omaan istuntaan esteillä ja katsoa, että en lähde makaamaan kaulalle.

Lopuksi Jannika korotti esteen mielestäni jättikokoiseksi (noin metrin) ja yritin änkyttää jotain. Jannika totesi kuitenkin, että kesällä hyppäsitte paljon isompaa ja niin me ylitettiin jättieste ja se tuntui ihan lentämiseltä. Kuitenkin rennolta sellaiselta koska kuten Jannika sanoi Thorin kapasiteetti riitätä niin paljon korkeammalle eikä tällainen este tunnu missään. Ihana ihana hevonen.

Ennen kuin menimme pellolle tänään Thor sai irrotella hetken maneeisissa vapaana. Pellolla Thorilla oli kovasti vauhtia, mutta ratsastin karvasatulalla ilman jalustimia, joten tehtiin paljon siirtymisiä ja ravasimme ja laukkasimme lyhyesti ja koottuna. Kävelimme myös pitkät pätkät ja kylmyydestä huolimatta oli niin kaunista. Onneksi sain tämän mahtavan kypärän lämmittimen viime vuonna. Siitä on kyllä nyt ollut taas hyötyä.Ella on ollut risteilyllä äitini ja ystävänsä kanssa, joten eilen vietimme harvinaisen maanantailuksusillan The Cock -ravintolassa mieheni ja kaverimme kanssa. Nautimme hyvästä ruoasta ja juomasta ja juttelimme politiikasta, töistä, vanhuksista, lapsista, rakkaudesta ja kaikesta maan ja taivaan välillä. Pohdin mitä juteltavaa söpöllä vanhalla parilla vieressämme on varmaan vuosien yhteiselon jälkeen ja mietin miten jokaisesta hetkestä on otettava ja pidettävä kiinni.Lauantaina joogasimme ystäväni Catan kanssa upean Katja Kiutun johdolla ja luistelimme jäällä Kauniaisissa. Saunoimme yhdessä ja vietimme laatuaikaa. Eilen ehdin myös aerial jooga tunnille ennen illallista, mutta oli vaikeata keskittyä ja rauhoittua kun oli niin hyvä fiilis. Töissä on tällä hetkellä todella mukavaa ja viihdyn paremmin kuin vuosiin työpaikalla. Meillä on hyvä yhteishenki ja me nauramme paljon. Saan olla täysin oma itseni ja se tuntuu hyvältä.

No comments:

Post a Comment