Tuesday, September 22, 2015

Opettamista ajolleTein ison ja pelottavan päätöksen ja irtisanouduin keväällä.  Sen jälkeen olen tehnyt kaikenlaisiahauskoja päätöksiä jotka eivät aina ole ihan järkevimmästä päästä, mutta ovat useimmiten johtaneet johonkin todella hyvään.


Go with the flow on saanut ihan uuden merkityksen elämässäni ja olen eri tavalla uskaltanut luottaa siihen, että elämä kantaa. Olen joogan ja muun hoitomuodon kuten kraniosakraaliterapian kautta kuorinut kuori kuorelta vanhaa epävarmuutta pois ja uskaltanut tehdä sellaista mihin ihan oikeasti uskon ja mitä rakastan. 


Joskus hieman hulluilta tuntuvat päätökset ovat tuoneet elämäämme ihania uusia ihmisiä, hevosia, koiria ja mahtavia uusia työkuvioita. Sellaisia joita en ikinä uskonut tekeväni tämän elämän aikana. Here´s to the crazy ones pitää todellakin paikkansa. The ones that see things differently.....


Ehkä hulluin päätös joka saattaa päätyä ihan mihin ojaan tai puuhun tahansa on Thorin opettaminen ajolle. Olen jo pari vuotta ohjasajaessa Thoria päättänyt, että haluaisin opettaa Thorin ajolle. Kyselin asiasta Ben Simonsénilta ja hän suositteli ruotsalaista ammattilaista.

Koska olen ohjasajanut Thoria nyt pari vuotta ja keskellä pihaa seisoo pari kärryä ajattelin, että nyt on vaan aika kokeilla ja totutella Thor uuteen liikuntamuotoon.

Tallin omistaja on onneksi oikein kunnon hevosnainen (tiedättekö sellaisia joita kasvaa enää harvassa), joka ei hätkähdä oikein mistään ja oli todella innostunut kanssani ajatuksesta.Saimme tänään lainata Mareldan kaikki kamppeet ja laitoimme ensimmäistä kertaa häntäremmin Thorille. Koska rakas hevoseni reagoi välillä todella voimakkaasti en ehtinyt kuin ottaa riimua irti ja Thor juoksi pihalla kamat viidentenä pyöränä. Jossain vaiheessa sain kiinni ohjista ja ohjasin Thorin yllänäkyvää aitaa päin ja ajattelin, että nyt Thor pysähtyy, mutta ei tietenkään. Thor hyppäsi yli.

Nå, hetken Thor juoksenteli pihalla ja meni sitten sisälle talliin. Jatkoimme sitten kuin mitään ei olisi tapahtunut (tuntuu aina toimivan parhaiten Thorin kanssa. Nythän Thorilla voi jo käyttää raippaa ilman että Thor on kauhusta ihan kankea), laitoin tällä kertaa kuolaimet Dually-riimun sijasta ja lähdimme tielle kävelemään.


Thor on aina ohjasajaessa jotenkin paljon fiksumpi eikä pompi ja hypi yhtä paljon kuin silloin kun istuu selässä maastossa. Nyt Thor oli taas aivan super kevyt ohjasajaa ja sain lenkkeiltyä itseni oikein hikeen.Yhdessä vaiheessa häntäremmi kääntyi alaspäin ja Thor oli ihmeissään ja pomputti takapäätä joka suuntaan. Ihme kyllä Thor pysähtyi ja antoi minun korjata remmin eikä joutunut paniikkiin, joten pienin pienin askelin etenemme tämän asian kanssa. Uskon nimittäin, että Thorista tulee vielä joku päivä oikein oiva kärryhevonen.

Raikkaan maastoilun jälkeen vein vielä hevoset laitumelle ja jäin seuraamaan niiden touhua pitkäksi aikaa. Annoin Piffille pari kertaa kyytiä, kun se yritti tulla lankojen yli kun korjailin niitä ja naureskelin maailman hauskimmalle ponikaverille.

Sen jälkeen ajoin vielä Tampajan tallille pitämään tuntia Blondille ja Johannalle, joka on palannut äitiyslomalta ratsastamaan ja oli niin mukavaa nähdä sekä Blondia että Johannaa. Upea Blondi oli selvästi vanhentunut ja oli hitusen jäykempi kuin ennen, mutta kantoi edelleen ratsastajaansa kuin kukkaa kämmenellä ja on todella upea opetushevonen.

Illan vietimme vielä ystävien kanssa Ravintola Prestossa, joten on ollut ihanan tapahtumarikas päivä. Huomenna aloitan päivän parin tunnin joogasessiolla Yoga Nordicissa koska rakas äitini tulee tänne aamulla ja vie Ellan kouluun.

No comments:

Post a Comment