Sunday, April 14, 2013

Pullukoita kaitsimassa


Jätin tänään ratsastamisen välistä, sillä ystäväni Sutu kutsui viime viikolla mukaan todella mielenkiintoiseen luentoon. Rakas, sinusta on tullut pullukka -ohjelman juontaja Jenni Levävaara oli tulossa Hipposporttiin keskustelemaan ravinnon tärkeydestä ja jakamaan treeni- ja treenin jälkeiseen palautumiseen liittyviä vinkkejä.

Mukana oli innostunutta porukkaa ja kysymyksistä ei meinannut tulla loppua. Jenni oli todella inspiroiva ja luonnollinen luennoitsija ja sain jälleen paljon uutta ajateltavaa. Neuvot jotka saimme ravintoon ja kuntoiluun liittyen inspiroivat jälleen entistä terveellisempään elämäntapaan. Jenni on myös opiskellut pääkoppaan liittyviä asioita viimeiset vuodet ja korosti sitä, että ihminen on holistinen kokonaisuus ja kaikki asiat vaikuttavat kaikkeen. Esimerkiksi stressi ja unenvaje voivat heikentää urheilun jälkeistä palautumista. Kirjoitan lisää luentoon liittyvistä havainnoista parin päivän sisällä.

Kun opiskelin lisää ja kävin joogassa, meidän tallin luottoratsastaja Suski kävi ensimmäistä kertaa Thorin selässä. Suski ja Thor olivat Ossin ja Eemelin kanssa maastossa ja kaikki oli mennyt oikein hyvin. Suski kun ei sen koommin mieti ja on edelleen yhtä rämäpää kuin itse oli joskus nuoruusvuosina. Mikä sen parempaa maastoiluseuraa nuorelle hevoselle. Hieman Suski kyllä naureskeli, että iso oli askel ja vatsalihakset huusivat Hoosiannaa. Mukava oli kuulla miten  Thor oli reagoinut hyvin keskivartalon apuihin ja pieninkin vatsanlitistys oli toiminut tahtia hidastaessa. Kiitos todella paljon avusta Suski!


No comments:

Post a Comment