Sunday, April 7, 2013

Perusasiat kuntoonPääsiäisen jälkeen olen ehtinyt tallille melkein päivittäin ja keskiviikkona Jaana tuurasi Ullan tunnilla.  Thor oli aivan super hyvän tuntuinen heti tunnin alusta ja pysyi todella tasaisena ja ryhdikkäänä. Tasaisuudella oli merkittävä ero siihen miltä Thor tuntui ennen raspausta. Yritän nyt olla miettimättä liikaa hampaita, mutta tuntuu siltä, että haluaisi käydä päivittäin tarkistamassa, että piikkejä ei vain ole syntynyt lisää.Jaanan tunnilla teimme neliöllä puolikkaita etuosakäännöksiä kulmiin ja jatkoimme harjoitusta ravissa. Ravissa piti hidastaa ennen kulmaa, viedä hieman takaosaa ulos ja suoristaa jälleen. Ulkoapujen piti olla hyvin läpi, jotta Thor ei lähtenyt viemään takaosaa liian paljon ulospäin. Harjoituksen jälkeen saimme ravata hevosia hieman eteen ja Thorilla oli todella hyvä ravi. Laukassa harjoittelimme lyhentämään laukkaa ja pidentämään ja meillä oli paljon hyviä pätkiä.

Torstaina kävimme pellolla kävelemässä ja keskityimme vain siihen, että Thor olisi rento. Thoria jännittää melko paljon yksin maastossa, joten yritämme maastoilla paljon. Pelloilla on talvisin helppoa koska voin ohjata elämäniloisen polleni lumihankeen, kun meno yltyy liian railakkaaksi.


Perjantaina Ossi ohjasajoi Thorin. Ossi ohjasajoi ensimmäistä kertaa kun olin reissussa ja se oli mennyt todella hyvin. Olen niin kiitollinen jos Ossi ehtisi ajaa Thorilla aina välillä, koska se on hevoselle maailman parasta liikuntaa.

Eilen tytöillä oli tunti Aktiivitallilla ja Ella tippui jo toisen kerran pikku shettikseltä. Shettikset ovat sellaisia riiviöitä. Muistan kun tipuin itse konsanaan pienenä niiden selästä.

Suuntasimme sitten vielä Thorin luokse ja kun Benjamin ja Ella pitivät huolen siitä, että Thor ei jäänyt portille minä ohjasin Thorin esteille. Lopulta Thor ravasi itse koko kentän ympäri, hyppäsi esteet ja jatkoi jälleen matkaa. Ella antoi paljon nameja Thorille ja meillä oli hauskaa yhdessä.
Tänään oli tarkoitus mennä seuraamaan Collianderin kurssia Kilon tallille, mutta meillä oli Monikan valmennus ja lupasin ruokkia tallin hevoset neljältä, joten tuntui siltä, että ohjelmaa olisi ollut hieman liikaa. Todella sääli sinänsä, sillä kurssi oli ollut mielenkiintoinen. 

Tänään kävimme moikkaamassa Tiinaa, Riikkaa ja Masia Thorin kanssa ja sen jälkeen kävelimme maneesiin. Monikan tunti oli todella hyvä tänään ja vaikka Thor sai tehdä töitä, niin tuntui melkein siltä, että minä sain tehdä vielä enemmän. Sain todella miettiä vatsalihaksia ja oman vartalon koordinointia ja yritin keskittyä kovasti siihen, että siirtymiset, käännökset ja kaikki muukin tulee oman vartalon kautta eikä käsien.

   

Thor liikkui taas oikein hyvin tänään, mutta teimme paljon haastavia harjoituksia, joten tunti ei ollut helppo. Alussa harjoittelimme siirtymisiä siirtymisten perään ja totesimme yhdessä Monikan kanssa, että vaikka Thor osaa paljon, niin jossain vaiheessa koulutusta perusasia kuten siirtymiset on unohtunut tai opetettu täysin väärin. Ja kuten Monika sanoi, niin kyllä Thorin saa näyttämään nätiltä ja letkeältä, mutta jossain vaiheessa tulee vastaan se tosiasia, että yksi kulmakivi koulutuksesta on kateissa. Ja vaikka välillä miettii, että jaksaako näitä siirtymisiä nyt ihan näin paljon, niin yksi puolen vuoden tavoitteistani Thorin kanssa on opetella tuo perusasia ja hyvin. Eli tästä lähtien me siirrytään ja paljon:) 

Teimme myös tänään laukka-ravi siirtymisiä melko tiuhaan tahtiin ja sain pari hyvää siirtymistä Thorin kanssa. Keskityimme myös koko tunnin ajan siihen, että Thor aktivoisi jalkojaan ja olisi letkeämpi rungosta. Thor on kyllä letkeä kaulasta, mutta Monika halusi runkoa joustavammaksi ja takajalat aktiivisemmaksi ja nopeammaksi. Monika korosti kuitenkin, että hän ei halua pidempää askelta ja liian nopeaa tahtia, sillä heti kun askel pitenee liikaa, Thor ei vielä jaksa kantaa itseään ja tulee liian etupainoiseksi. Myös laukkaa ratsastimme melko lyhyenä ja ryhdikkäänä, niin että Thor nousi hieman lavoista ikään kuin ylöspäin. Ja hyviä pätkiä oli. Jossain vaiheessa tunsin miten itse pääsin istumaan ryhdikkäänä ja sain siirtymiset läpi pelkästään istunnan avulla. 

Ja olenko muistanut sanoa miten kiitollinen olen, että saan omistaa ja ratsastaa kahdella näin upealla hevosella. Välillä pitää oikein nipistää itseään. 

Masin etujalkojen nivelet piikitettiin pari viikkoa sitten ja hampaat katsottiin. Hampaissa ei ollut sanomista ja eläinlääkäri oli kehunut Masin olemusta kovasti. On kuulemma todella hyvässä kunnossa 22-vuotiaaksi:) 


Lue myös:
Ne pienet asiat

5 comments:

 1. Ihania videoita! Thor on niin iloisen ja pörheän näköinen. :)

  ReplyDelete
 2. Ihanat videot, ihanan kannustava perhe; mahtoi Thor olla ylpeä itsestään ;)

  Täytyy ottaa Torstenilla tällä viikolla lavat ylös-mielikuva käyttöön, kuulostaa tehokkaalta.

  Kiitos maanantai aamun piristyksestä. Ihanaa, aurinkoista viikko sinulle!

  ReplyDelete
 3. Voi kiitos teille aivan ihanista kommenteista. Thor on keväisin oikein Mr. Pörheä ja täynnä energiaa:)

  Kiva jos pystyin piristämään maanantaiaamuasi Jilla. Kommenttisi piristi kovasti minun aamuani. Ja tuo lavat ylös hommeli toimii ainakin meillä. Sitä miettii aina melko paljon kaikkea muuta (takaosaa, selän lihaksia jne.), mutta yritän opetella miettimään myös etuosaa ylöspäin. Tai lapoja ylös ja auki. Jos tästä selityksestä nyt yhtään mitään ymmärtää:)

  Ihanaa viikonalkua teille molemmille!

  ReplyDelete
 4. Mulle on kyllä nyt pitkään toitotettu, etten saa päästää hevosta lava edellä mihinkään, vaan Torstenin pitää olla suora ja lavat mukana liikkeessä. Siksi oli hyvä lukea siitä täältäkin ;)

  Mulla olis sulle vielä sellainen kiva, kuvapainotteinen ja kesäinen haaste blogissani!
  http://jillanblogi.blogspot.fi/2013/04/tuulahdus-kesasta.html

  ReplyDelete
 5. Voi kiitos taas ihana Jilla! Yritän vastata haasteeseen hieman nopeammalla aikataululla tällä kertaa;)

  ReplyDelete