Sunday, November 11, 2012

Enlightened Equitation

Katollinen kenttä, Centennial Park

Hain hevosalan töitä asuessani Sydneyssä, Australiassa ja ensimmäinen työpaikka oli Eastside Riding Academy Centennial Parkissa (kuva paikan "maneesista". Voitte kuvitella miten ihanaa oli ratsastaa ulkona aurinkoisessa säässä päivittäin tuollaisessa paikassa.....) Tutustuin melko nopeasti australialaiseen Tammyyn ja kroatialaiseen Sebastianiin. Kun Tammy piti tunteja Sebastian hoiti tallityöt ja minä vein paikallisia ja muita kansalaisuuksia ratsain ympäri puistoa. Jotkut päivät istuin hevosen selässä 5-8 tuntia, hörppäsin juotavaa tuntien lomassa, tai vaihdoin hevosta ennen kuin seuraava ryhmä oli jo lähdössä.

Ystävystyimme melko nopeasti Sebin kanssa ja olemme pitäneet yhteyttä siitä päivästä lähtien. Kuukaudet yhteisessä työpaikassa herättää paljon ihania muistoja enkä ikinä unohda kun ihmiset puistossa supisivat, että nuo ovat varmaan Olympialaisiin osallistuvia ratsastajia. Silloin oma vartalo piteni kyllä kaksi metriä ja hymy oli melkein korvissa asti. 

Heather Moffett, Englightened Equitation


Kaikki nämä vuodet olemme kertoneet hyviä vinkkejä hevosteluun liittyen ja eilen Seb lähetti linkin Heather Moffettin kirjoittamaan kirjaan Enlightened Equitation: Riding in True Harmony With Your Horse. Aion ostaa kirjan heti kun saan pari muuta hevoskirjaa pois sänkyni vierestä. Kirjakasani kasvaa jo vaarallisen suureksi, joten tässä on nyt pakko harjoittaa pientä kärsivällisyyttä. 

Löysin myös toisen mielenkiintoisen hevoskirjan, Janet FoyDressage for the Not-So-Perfect Horse,  kun luin Horse Journalin artikkelia siitä miten kuolain vaikuttaa hevosen suuhun

3 comments:

 1. Mielenkiintoinen tuo kuolainjuttu. Itsekin melko vähäisellä hevoskokemuksessa oon luullut, että mitä ohuempi kuolain sen kovempi=huonompi hevoselle. Mutta toisaalta, kun oikein ajattelee niin mitä vähemmän ylimääräistä tavaraa siellä hevosen suussa on, sen parempi varmasti hevoselle?

  Mielenkiintoiselta kuulostaa myös sinun elo ja hevosten parissa työskentely ulkomailla. :)

  ReplyDelete
 2. Eikö ollut mielenkiintoinen artikkeli ja video. Pisti kyllä kovasti miettimään miten vahvasti vaikutamme hevosen suuhun ja miten vähän tiedämme kuolaimen vaikutuksesta.

  Kiitos Ulla. Oli kyllä monta mielenkiintoista vuotta ulkomailla. Rakastuin täysin Australiaan ja kaipaan sinne edelleen melkein päivittäin:)

  Mitä sinulle kuuluu muuten?

  ReplyDelete
 3. Kiitos kysymästä, vauvanhoitoa pääasiassa, vaikka onhan tuo vauva jo puolivuotias neitokainen.:) Hevostelemaan en ole ehtinyt vähään aikaan, on oikein ikävä tallille. Kaverin vuonisnuorukaisen kanssa pitäisi mennä jeesailemaan, kun alkaa ajo-opettelu pikku hiljaa. Ja samalla pääsisin tuon nuorukaisen 20 v. emällä köpsöttelemään. Huomenna olemme menossa toiselle kaverilleni, jolla on shettisruuna, esikoistyttöni vajaa 4 v. odottaa kovasti, että pääsee taas ponin selkään. :) Tunneille olisi kiva taas päästä, mut nyt ei äitiyslomalaisen budjetti kestä.Jatketaan sitten taas, kun työelämä kutsuu. :)

  ReplyDelete