Wednesday, September 28, 2011

Erilainen lähestymistapaVälillä on päiviä jolloin tekee asioita toisin tai kokeilee erilaista lähestymistapaa. Erilaisen tavan havainnollistaminen saattaa tulla hetken mielijohteesta tai sen voi laukaista jokin asia. Minulla sen laukaisi katsomani Edward Galin video. Videossa Gal vaihtelee tempoa jatkuvasti nuoren hevosen kanssa ja saa jännittyneen hevosen rentoutumaan peu en peu. Jossain vaiheessa Gal sanoo, että ei ole väliä miltä hevonen näyttää vaan tärkeintä on, että hevonen kuuntelee.

Tänään kävimme Thorin kanssa kävelyllä metsässä ja nyhtäämässä kesän viimeisiä ruohoja iltamaistiaisiksi Thorille ja Klöntille. Sen jälkeen teimme kentällä paljon temponvaihtoja käynnissä, ravissa ja laukassa. Thor oli ajoittain todella tasainen ja hyvän tuntuinen ja kuunteli mielestäni hyvin apujani. Aina kyse ei taida olla siitä, että hevosella on liikaa energiaa ja sitä pitää liikuttaa enemmän vaan kuten Jaana Pohjola kirjoittaa Eläinten koulutuksesta -blogissaan  (koirista tosin, mutta voisi ajatella, että sama pätee hevosiin), niin joskus on tärkeämpää rentouttaa kuin väsyttää hevonen:

"Yliaktiivinen käytös ei läheskään aina parane juoksumatolla juoksemalla tai pallonheittosessiolla. Joissakin tapauksissa se voi jopa pahentua. Rentous ei ole väsymyksen synonyymi. Pitää tavoitella enemmän rentoa kuin väsynyttä koiraa."

Horse and Country.tv:n -verkkosivuilta löytyy kiinnostavaa hevosiin liittyvää videomateriaalia ja Ponnyakuten aloittaa jälleen uudet jaksot.

2 comments:

  1. Mielenkiintoisia ajatuksia! Liityin lukijaksi, täältlä löytyy paljon mielenkiintoista luettavaa.

    ReplyDelete
  2. Hei Heltsu! Jos blogillani on joku tarkoitus, muuta kuin hevoshöperyyteni ja rakkauteni hevosiin, niin se on mielenkiintoisen tiedon jakaminen. Kaunis tervehdys lukijaksi. Toivottavasti viihdyt blogin parissa. Kia

    ReplyDelete