Saturday, September 10, 2011

Keskity, keskity
Lähdimme tänään koko perheen voimin tallille, sillä tytöillä oli ratsastustunti Lisillä ja Bellalla Pian kanssa ja Thorilla ja minulla ensimmäinen valmennus Mian kanssa. Thoria on nyt ratsastettu säännöllisesti ja hyvin johdonmukaisesti koko viikko ja Thor tuntui heti alusta asti tänään paljon paremmalta kuin tiistaina. Ratsastin alussa niin, että Mia vain seurasi meitä (katso video Mia's first lesson Kia and Thor).


Alkuveryttelyn jälkeen Mia työskenteli Thorin kanssa maasta käsin noudattaen Mc Leanien oppeja ennen kuin hyppäsi selkään. Selästä käsin Mia teki paljon siirtymisiä ja temponvaihtoja ja herkisti Thoria kaikille avuille. Jossain vaiheessa Thor meni hienoa koottua laukkaa ja totta puhuen olin aika yllättynyt. En ole ymmärtänyt mitä kaikkea Thor jo osaa ja nyt tiedän, että uskallan vaatia hieman enemmän.

Hypättyäni takaisin Thorin selkään jatkoimme siirtymisharjoituksia ja Mia mainitsi monta kertaa ulkoavusta. Hän sanoi myös, että nuorella hevosella saa olla enemmän painoa ohjissa, sillä nuori hevonen tarvitsee paljon apua vielä ratsastajalta. Ratsastin Mian ohjeistamalla tavalla ja Thor tuntui todella hyvältä. Thorin siirtymiset ravista laukkaan ja takaisin raviin sujuivat hyvin ja keskityin siihen, että pidin koko ajan tasaisen ja hyvän ohjastuntuman myös siirtymisissä (tuuppaan heittämään ohjat pois). Ravissa tarkkailimme välillä, että en kuitenkaan ratsastanut liikaa kädellä, pidensin ohjia ja Thor jatkoi liikkumista pyöreänä selästä ja tasaisessa tahdissa.


Pari kertaa Mia muistutti, että minun pitää keskittyä koko ajan siihen mitä teen nuoren hevosen kanssa ja se on mielestäni tärkein kotiläksyni tältä erää. Mielummin vähemmän ja kunnolla kuin liian paljon keskittymättä. Vähän kuten Monikan tunnilla totesin viimeksi. Ne ovat ne pienet asiat. Mitä tekisinkään ilman hyvien ammattilaisten apua. Kysyin jossain vaiheessa Mialta miksi Thor liikkui tasaisemmin Mian kanssa ja Mia nauraen tokaisi "toivottavasti koska olen parempi ratsastaja kuin sinä. Miksi sinä muuten maksaisit avustani". Ja niinhän se on. Aina voi oppia lisää ja kehittyä ratsastajana. Siksi tämä on niin upea laji.


Naemi ratsasti Bellalla melkein kokonaisen tunnin. Ellalta loppui keskittyminen aika nopeasti (Thor ja Ella ovat saman ikäisiä), kun piti olla tunnilla eikä vain ratsastaa villinä ympäriinsä, joten hän maalasi välillä kentän aitaa ja leikki koirien kanssa. Tallilla oleskelun jälkeen hyppäsimme vielä viereiseen järveen uimaan.


Kuvat: Copyright Benjamin Gripenberg. Koirat kuvissa ovat opettajan Pian koiria.
Lue myös: Vino hevonen ja huonosti istuva satula ja Rid in i en tunnel
Istuntakurssi Mia Kainulainen 09 2013

2 comments:

  1. Thor on aivan upea! Hienot liikkeet ja hyvin keskittynyt hommiin :)

    ReplyDelete
  2. Voi kiitos krisstaa. Olet aina yhtä ihanan huomaavainen ja positiivinen. Täytyy kyllä sanoa, että olen todella onnellinen, että Thor on tullut elämäämme. Viisas nuori kaveri ja on niin hauskaa kehittyä yhdessä.

    ReplyDelete