Wednesday, September 14, 2011

Woltteja Lauttasaaressa


Ella aloitti tänään sirkuskoulu Woltissa Lauttasaaressa. Ellan isä oli kuullut ystävältään sirkuskoulusta ja koulu oli nimensä veroinen. Ellalla oli selvästi hauskaa ja uskon, että pitkälle tytölle oman vartalon koordinoiminen jo nuoressa iässä auttaa läpi elämän. Mietin jopa hieman, että pitäisikö ilmoittautua aikuiskurssille..... Voisiko lisää aikaa ostaa jostain?

Onneksi on maailman ihanin joogaopettaja Anu, joka piti jälleen tänään energisoivan joogatunnin heti aamusta. Tänään keskityttiin etenkin bandhoihin (the Sanskrit word bandha means "to bond, catch hold of or lock):

Jalandhara bandhaa (throat lock)
Uddiyana bandha (the word uddiyana means "to fly upwards", and it relates to the fact that the drawing in of the abdominal muscles causes the diaphgram to rise upwards) ja
Mula bandha (the word mula means "root, cause or source". The location of mula bandha is at the perineal muscle, which is the muscle of the perineum area between the anus and genitals).

Välillä tuli sellainen olo, että ymmärsin ensimmäistä kertaa mitä uddiyana bandhalla haetaan, mutta tunne oli häilyväinen. Joka kerta kun Anu muistutti lukoista (bandhoista), niin lukoista ei ollut tietoakaan. Oppisikohan sitä joku päivä niin hyväksi joogiksi, että lukot automatisoituvat. Toivottavasti, sillä jooga hivelee vartaloa ja sielua.

No comments:

Post a Comment